Köksal: “Piyasa Clinton’u seviyor çünkü radikal değil!”

0
904
"Trump global piyasalar açısından bir belirsizliği işaret ediyor. "

8 Kasım’da ABD’de yapılacak başkanlık seçimlerine az bir süre kala, iki başkan adayının seçmen önüne çıkıp fikirlerini savunduğu düello dün gece gerçekleşti. İntegral Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal, düelloda ön plana çıkan adayın Wall Street’in de sevdiği isim olan Clinton olduğunu belirtti.

İntegral Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal
İntegral Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Uzmanı Beste Naz Köksal

Köksal, “Clinton – Trump düellosunun piyasa yansımalarına ilişkin” şu değerlendirmeyi yaptı:

“Piyasa Clinton’ı seviyor çünkü fikirleri radikal değil, hem seçmenlere hem de piyasalara güven veriyor. Bu nedenle Clinton isminin ön plana çıkması piyasaları da bozmayacaktır.

Trump, dün gece ‘piyasalarda düşük faizlerden kaynaklanan bir balon olduğunu ve Fed’in faiz artırması halinde bu balonun söneceğini’ söyledi. Ayrıca Trump, Fed’i de Obama’nın politikalarına yardım etmek amacıyla faiz artırmamakla suçladı. Münazaranın ertesinde ABD vadeli piyasaları, pozitif başlangıçlar yaparken, Asya ve Avrupa piyasalarında da olumlu açılışlar oluştu. Buna paralel olarak dolar 2.97 seviyelerinde güne sakin başladı. Şayet söz konusu münazaradan Trump ön plana çıksaydı, bu durum global piyasalar için olumlu olmayacaktı. Bununla beraber negatif açılışlar görecek ve Türk Lirası için de zor bir sabaha uyanmış olacaktık. Bu gelişme bile global piyasaların ABD Başkanlık konusuna ne kadar hassas olduğunun bir göstergesi.

İlk düellodan çıkan sonuçlar piyasayı rahatsız etmedi. Küresel endekslerde de, Asya piyasaları günü artıda sonlandırdı. Trump’ın geri kalmasıyla piyasalar rahat bir nefes aldı. Görüldüğü gibi Trump global piyasalar açısından bir belirsizliği işaret ediyor. Trump’ın başkan olması durumunda Fed’in politikaları konusunda, uluslararası ilişkiler konusunda, özellikle ABD’nin Ortadoğu politikası konusunda ciddi belirsizlikler görebiliriz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz