Aynes’te 3 kişiye suç duyurusu

0
614
SPK Haftalık Bülteninde Aynes Gıda'da yapılan inceleme sonucu 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

SPK Haftalık Bülteninde, Aynes Gıda’da yapılan inceleme sonucu 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) 2016/34 Sayılı 19 Aralık 2016 tarihli Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültende, Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda, Nevzat SERİN – Ayhan BATUR  – Mehmet Ali ÖZKAN hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği açıklandı.

Karar duyurusunda şöyle denildi:

“Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda, Nevzat SERİN – Ayhan BATUR  – Mehmet Ali ÖZKAN’a; 31.12.2011-31.12.2015 dönemine ilişkin Şirket finansal tablolarının kasıtlı bir şekilde gerçeğe aykırı olarak düzenlenmesi nedeniyle, SPKn’nun 112/2 maddesi uyarınca,

Borçlanma aracı ihracı öncesinde gerçeğe aykırı olarak düzenlenen finansal tablolarla Şirket’in gerçek finansal durumunun ilgililerden saklanması, bu suretle hileli davranışlarda bulunularak Şirket’e haksız menfaat sağlanması ve borçlanma aracına yatırım yapan gerçek ve tüzel kişilerin zarara uğratılması nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 157 ve 158’nci maddeleri uyarınca suç duyurularının/ihbarlarının yapılmasına karar verilmiştir.

Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Şirket) nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda; Kurulumuzca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni ile kamuya duyurulmasına, karar verilmiştir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz