ASD Başkanı Sadettin Korkut gözaltına alındı

0
859
PETKİM Genel Müdürü ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut

Petrokimya Holding AŞ (PETKİM) Genel Müdürü ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Sadettin Korkut’un, PETKİM’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi sonrasında PETKİM ve SOCAR’da 200 kişi paralel yapı bağlantısı iddiası nedeniyle işten uzaklaştırıldı. Dün akşam saatlerinde ajanslara düşen bir haberde ise PETKİM Genel Müdürü ve aynı zamanda Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı olan Sadettin Korkut’un çalışanlarına bir mesajla istifasını duyurduğu belirtiliyordu. Bu olayın ardından Korkut’un Karşıyaka ilçesindeki evine, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendiği, aynı saatlerde Korkut’un PETKİM yerleşkesindeki makam odasına da baskın yapıldığı bilgisi geldi. Gözaltına alınan Korkut’un, evinde ve makam odasında yapılan aramalarda bazı önemli bilgi ve belgelere ulaşıldığı ifade ediliyor.

Yeni genel müdür Anar Mammadov oldu

PETKİM ile ilgili yeni bir gelişme de sabah saatlerinde yaşandı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada PETKİM Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Korkut’un istifa ettiği, yerine Genel Müdürü olarak Anar Mammadov atandığı duyuruldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz