FDA, başkanlığına Dr. Califf atandı

0
841

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) yeni Başkanı Dr. Robert M. Califf oldu. Califf, FDA’in halk sağlığını koruma ve iyileştirme görevini sürdürmesine yardımcı olacak programları ve politikaları güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Dr. Robert M. Califf
Dr. Robert M. Califf

Yeni görevine 25 Şubat’ta atanan Dr. Califf yaptığı açıklamada; “Amerika Gıda ve İlaç Dairesi Başkanı olarak hizmet etme fırsatına layık görülmüş olmak benim için bir onur. Değişen dünyamızda daha iyi bir halk sağlığı için FDA’nın başarılı olması önemli bir etken. Öncelikli projelerin tamamlanmasına odaklanarak, tüketicilere ve hastalara gıdalarının güvenli, medikal ürünlerin etkili olduğu güvenini verebilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz bilimsel tabanın geliştirilmesine devam ederek FDA’nın mükemmel iş gücünü daha da kuvvetlendirmeyi amaçlıyorum.” dedi.

Medikal ürünler ve tütünden sorumlu başkan yardımcısıydı

Dr. Robert M. Califf, FDA başkanlığına atanmadan önce, 2015 yılı Şubat ayında atandığı FDA Medikal Ürünler ve Tütün Dairesi Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyordu. Dr. Califf, FDA’daki görev süresi boyunca; İlaç Değerlendirme ve Araştırma Merkezi, Biyolojik Ürünler Değerlendirme ve Araştırma Merkezi, Tıbbi Cihazlar ve Radyolojik Sağlık Merkezi ve Tütün Ürünleri Merkezinde değerli çalışmalarda bulundu.

FDA bünyesinde çalışmaya başlamadan önce Dr. Califf, Duke Üniversitesinde Sağlık Bilimi Profesörü ve Klinik Araştırmalar Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev alıyordu. Dr. Califf aynı zamanda Duke Klinik Araştırma Merkezi kurucu yöneticileri arasında yer alıyor. Kalp ve damar hastalıkları, sağlık sonuçları araştırmaları, sağlık hizmeti kalitesi ve klinik araştırmalarda ulusal ve uluslararası alanda uzman olarak tanınan Dr. Califf pek çok önemli klinik deneye imza attı ve yayımlamış olduğu 1,200’den fazla makale ile biyomedikal bilim dalında en fazla alıntısı yapılan kişilerden biri oldu.

Dr. Califf, Tıp Enstitüsü (IOM) komitelerinde ve FDA’nın pek çok danışma kurulunda ve bilimsel komitesinde görevli olarak yer aldı.

Dr. Califf Duke Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Dahili tıp bilimleri ihtisasını Kaliforniya Üniversitesinde tamamlamasının ardından Dr. Califf Duke Üniversitesi kardiyoloji dalında çalışmalarına devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz