16.8 C
Ankara
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Gıda tedarik zinciri

Prof. Dr. Elif Dağlı: “Trans yağ miktarı gıda etiketlerinden kaldırılmamalı!”

Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, endüstriyel trans yağ kısıtlamasının 1 Ocak 2021'de başlayacağını belirterek, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik taslağına göre, gıda etiketlerinde artık trans yağ miktarı yer almayacağını, ancak endüstriyel trans yağların ürünlerde hangi miktarlarda bulunduğuna dair bilgilendirme yapılması gerektiğini söyledi.

Guido Barilla: “Barilla olarak palm yağı kullanımını sıfıra indirdik”

Firmaların insanlığın ve gezegenimizin geleceği için bazı zor kararlar vermesi, bu yönde aksiyonlar alması gerektiğini söyleyen Barilla Grup ve BCFN Yönetim Kurulu Başkanı Guido Barilla; “Örneğin Barilla olarak sürdürülebilir geleceğe katkı sağlama amacıyla palm yağı kullanımını sıfıra indirdik. Palm yağı, mali açıdan bakıldığında gıda üretiminde kullanılan yağlar arasında en uygun seçenek. Ancak çevrede, özellikle de ormanlarda pek çok hasara neden oluyor. Bu nedenle çevresel etkimizi azaltabilmek adına bu kararı aldık” ifadelerini kullandı.

COVID-19 krizi nedeniyle gıda sanayini zorlu bir dönem bekliyor

Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, COVID-19 krizi nedeniyle gıda sanayini zorlu bir dönemin beklediğini söyledi.

Koronavirüs günlerinde gıda sektörü de göz ardı edilmemeli, herkes tarafından desteklenmeli…

Yıkıcı koronavirüs salgını karşısında ülkemiz gıda ve içecek endüstrisi, tüm vatandaşların güvenli, uygun fiyatlı ve kaliteli yiyecek ve içecek ürünlerine erişmeye devam edebilmelerini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor mu? Bu konuda gerekli tüm yasal önlemler alınıyor mu?

Dünya Sağlık Örgütü şekeri mercek altına aldı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan rapora göre belli işlenmiş gıdalarda şeker miktarı oldukça yüksek ancak ürünlerde kullanılan şeker miktarı ürün kategorilerine ve hatta ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Aynı markalı ürünler farklı ülkelerde farklı miktarda şeker içerebiliyor. Raporda adı verilmeyen markalı bir içeceğin bir kutusunun İngiltere’de 23 gram, Rusya’da 38 gram, Türkiye’de ise 40 gram şeker içerdiği belirtiliyor. Raporda bu konu ile ilgili; “(Bu durum) işlenmiş gıdalara ilave edilen şeker miktarının azaltılması için kayda değer bir alan bulunduğunu gösteriyor.” değerlendirmesine yer veriliyor.

İngiltere’den gıda tedarik zincirini saldırılara karşı korumak için yeni bir rehber

İngiltere Gıda Standartları Ajansı ve İngiltere Standartlar Enstitüsü tarafından revize edilerek yayımlanan yeni bir rehber gıda ve içecek işletmelerinin tedarik zincirlerini kasıtlı saldırılara karşı nasıl koruyabileceklerini ortaya koyuyor.

Sürdürülebilir gıda buluşması

İkinci yılında Dünya Gıda Günü ile birleştirilen Sürdürülebilir Gıda Konferansı, 18 Ekim 2016 Salı günü İstanbul Swissotel’de gerçekleştirilecek.

FoodDrinkEurope dairesel ekonomiyi destekliyor

Dairesel ekonomi Avrupa gıda ve içecek sektörü açısından ne anlama geliyor? Dairesel ekonominin geliştirilebilmesi için endüstri neler yapıyor? Avrupa’da gıda ve içecek üreticileri temsilci kuruluşu FoodDrinkEurope tarafından kurulan ‘Dairesel ekonominin bileşenleri’ adlı yeni bir internet sitesi bu sorulara cevap veriyor.

Tüketiciler gıdanın geleceğini nasıl görüyor?

İngiltere Gıda Güvenliği Ajansı (FSA) tarafından gerçekleştirilen bir araştırma tüketicilerin gıdalar, katkı maddelerinin ve koruyucuların kullanımlarının sınırlandırılması konularında daha fazla yasal düzenleme istediğini ayrıca tüketicilerin fonksiyonel ürünleri kucaklamaya hazır olduğunu ortaya koyuyor.
- Advertisement -spot_img

Latest News

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...
- Advertisement -spot_img