Coğrafi işaretli ürünler ödül getirdi

0
917

Metro Toptancı Market, coğrafi işaretli ürünler alanında yaptığı çalışmalar ile Management Events tarafından organize edilen Strateji Forum Perakende etkinliğinde Perakende Sosyal Sorumluluk Ödülü’nün sahibi oldu.

Perakende Sosyal Sorumluluk Ödülü’nü Metro Toptancı Market Pazarlama, Marka Yönetimi ve İletişim Grup Müdürü Aylin Mutlu aldı. Törende konuşan Aylin Mutlu; Türkiye’nin eşsiz lezzetlerini kayıt altına alarak gelecek nesillere bırakacağımız kültür mirasımızı oluşturmak adına hayata geçirilen coğrafi işaretli ürünler projesi ile kaybolma tehlikesi yaşayan çok sayıda ürüne sahip çıktıklarını ifade etti.

Mutlu sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, Finike portakalı, Taşköprü sarımsağı, Aydın inciri, Denizli Kale biberi, Giresun tombul fındığı, Zile pekmezi gibi 12.400 yerel üreticiden temin ettiğimiz 60 coğrafi işaretli ürünü Metro reyonlarında satışa sunuyoruz. Bu proje ile hem yerel üreticinin rekabet gücünü arttırarak sürdürülebilir kırsal kalkınmaya destek veriyor hem de yerel ürünlerimizin global çapta tanınmasına aracılık ediyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz