Google Express taze ürünleri kapıya kadar getiriyor

0
1070
Google Express, Amerika’nın bazı bölgelerinde taze gıda teslimatına başladı. Aynı gün içerisinde taze yiyecek teslimatı yapılan ilk şehirler, Los Angeles ve San Francisco oldu.

Google Express, Amerika’nın bazı bölgelerinde taze gıda teslimatına başladı. Aynı gün içerisinde taze yiyecek teslimatı yapılan ilk şehirler, Los Angeles ve San Francisco oldu.

Google, Amerika’nın diğer şehirlerinde ya da dünyanın diğer şehirlerinde bu hizmete ne zaman başlayacağını ise henüz açıklamadı. Tüketicilere en kısa sürede teslimat yapabilmek için gıda toptancıları yerine perakendecilerle işbirliğine gitmeyi tercih eden Google, ürünleri depolamaktan vazgeçmenin hizmetin süresini kısalttığı ve taze gıda teslimatını olası kılmaya yardımcı olduğu görüşünde.

Techtimes internet sitesinde yer alan bir habere göre ise Google, Amerika’da; Amazon Fresh, Instacart, Fresh Direct ve Safeway gibi rakiplerle karşı karşıya. Diğer yandan şirket, Whole Foods Market, Costco Wholesale, Smart and Final Stores ve Vicente’s Supermarket gibi perakendecilerle takım halinde çalışıyor.

Taze gıda alanına uyum sağlayabilmek için şirket, mevcut teslimat operasyonlarında değişikliklere gidiyor. Teslimat süresini dört saatten iki saate indirmek için çalışmalara çoktan başlandı.

Google Express taze gıdalar da dahil olmak üzere en düşük sipariş bedelini 15 dolardan 35 dolara yükselttiğini açıkladı. Google Express üyeleri taze gıda siparişlerinde her sipariş başına 3 dolar ücret ödeyecekler, üye olmayanlar için bu bedel 5 dolar olarak açıklandı.

Ancak taze gıda teslimatı işi Google için riskli bir hamle olabilir. Wall Street Journal, Google’ın içinde yer almaya çalıştığı alanın yüksek teslimat giderlerine ve düşük kar marjına sahip olduğunu belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz