Türkiye’de ekşi maya üretimine başlıyor

0
654
Puratos, Ortaköy Feriye’de düzenlediği etkinlikte Türkiye’de ekşi maya üretimine başlayacağını duyurdu.

Puratos, Ortaköy Feriye’de düzenlediği etkinlikte Türkiye’de ekşi maya üretimine başlayacağını duyurdu.

Pastacılık, ekmekçilik ve çikolata sektörlerine yönelik üretim yapan Puratos, Ortaköy Feriye’de düzenlediği etkinlikte Türkiye’de ekşi maya üretimine başlayacağını duyurdu.

Türkiye ekmekçilik sektöründen katılımcıların yer aldığı etkinlikte, Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın ekşi mayanın kültürel değerlerinden bahsetti. Ocak 2020 itibariyle Türkiye’de ekşi maya üretimine başladıklarını söyleyen Akın, bu ay içinde İzmir’de yeni bir ekşi maya üretim tesisinin temellerini atacaklarını kaydetti.

Etkinliğe katılmak için Belçika’dan gelen Puratos Ekşi Maya Kütüphanecisi Karl de Smedt ise ekşi maya hakkında şu bilgileri paylaştı: “Ekşi mayalar yaşayan mikroorganizmalar barındırır. Bu canlılar oldukça hassas oldukları için korunmaya ihtiyaç duyuyorlar. Biz de Puratos Ekşi Maya Kütüphanesi’nde ekşi mayaları muhafaza ederek, gelecek nesiller için biyoçeşitliliği koruyoruz. Ekşi mayalar geçmişte de vardı, bugün yeniden canlanıyorlar ve çoğu insan bu mucizeyi yeniden keşfediyor. Ekşi maya, ekmeğin daha lezzetli, kaliteli ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Her ekmek içinde güzel lezzetler barındırır, ancak ekşi maya ekmekte seviye atlatır.” diye konuştu.

Etkinlikte Türkiye’de ve dünyada ekşi maya geleneği, ekşi mayanın dünü bugünü, geleceği ve önemi gibi konular öne çıktı. Puratos ekşi maya elçisi Morgan Clementson tarafından düzenlenen workshop’ta Puratos’un 100. yaşına özel ekşi mayalı ekmek yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz