TPF Başkanı Düzgün: “Sayısal büyüme ısrarı sektörü tuzağa düşürüyor”

0
5955
TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün

Market sayılarının talebin çok üzerinde olduğunu belirten Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, “Fiyatla, mağaza lokasyonuyla, ürün çeşidiyle rekabet geride kaldı. Sayısal büyümeye odaklanma konusundaki ısrarlar, sektörümüzü tuzağa düşürmeye devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Ulusal ve yerel perakende zincir temsilcileri; sektörün ortak gündemleri, paydaları ve geleceği için Ortakakıl konferansında bir araya geldi. Wow Convention Center’da gerçekleştirilen organizasyonun açılış konuşmacılarından biri olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, sektörü düzenleyecek yasalar başta olmak üzere, tüketicinin alım gücünü artıracak ve Türkiye’ye katma değer sağlayacak projelerde perakendenin geleceği için tüm sektör temsilcilerini ortak hareket etmeye davet etti.

“Sayısal büyüme ısrarı sektörü tuzağa düşürüyor”

Maliyetlerin her geçen yıl arttığı ve karlılıkların azaldığı sektörde rekabetin sayısal büyüme üzerine değil, değer odaklı sürdürülmesi gerektiğini belirten Düzgün; “Bugün, talebin çok üzerinde market sayısı var. Fiyatla, mağaza lokasyonuyla, ürün çeşidiyle rekabet geride kaldı. Sayısal büyümeye odaklanma konusundaki ısrarlar, sektörümüzü tuzağa düşürmeye devam ediyor. Oysaki tüketicinin beklentileri ve alışveriş trendleri değişti. Yüz tüketicinin 70’i ortalama 3 market dolaşıp alışverişine karar veriyor. Yani market sepetleri bölündü. 30 bini aşkın marketin yanı sıra tüketicinin hayatına giren yeni kanallarla birlikte önümüzdeki dönemde market sepetleri bölünmeye devam edecek. Dolayısıyla gün birlik olma, sektörün geleceği adına kararları ortak alma günü” açıklamasını yaptı.

Konuşmasında organize gıda perakendesindeki dönüşüme de değinen TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün şöyle konuştu; “Geçmişte tüm tarafların ortak hareket edememesinden dolayı marketler töhmet altında kaldı. Fiyat artışları konusunda tüketicilerle karşı karşıya getirildi. Sektörün gelişmelerini, tüketici taleplerini, yeni jenerasyonun isteklerini göz önünde bulundurarak sayısal büyümeye değil, taleplere odaklanmalıyız. Sektörümüzü geliştirirken gelecek nesiller için daha sağlıklı bir gelecek hazırlamalıyız. Gıda israfı başta olmak üzere tasarruf, obezite ve açlık konularını daha fazla gündemimize almalıyız. Sektörümüz adına ortaya atılan doğru bilinen tüm yanlışları düzeltmek için hepimiz ortak hareket etmeliyiz. Tüm tarafların gelecek adına daha yapıcı olması, sadece sektörümüz adına değil ülkemiz adına da çok önemli. Bu sayede daha fazla kardeşimize iş olanağı vereceğiz. Onları geleceğe hazırlamak için eğitim olanakları yaratacağız. TPF olarak ülkemize daha fazla katma değer yaratacak hiçbir öneriyi göz ardı etmiyoruz. Tüketicilerimizin alım gücünü artıracak, üreticimize, tedarikçimize, sektörümüz ve ülkemiz adına katma değer yaratacak tüm projelerde ortak olmaya hazırız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz