TMO Ocak ayında satışa sunacağı mısırın fiyatını açıkladı

0
506
Mısırda arz fazlası olmadığına dikkat çeken TMO, ihtiyaçlarını henüz piyasadan karşılamamış olan sektörel kullanıcıları, hasat sezonunda ihtiyaçlarını üreticilerden temin yoluna gitmeleri konusunda uyardı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticiden satın aldığı mısırı Ocak 2020’den itibaren 1,250 TL/Ton fiyatla iç piyasaya satışa sunmayı planladığını duyurdu.

Mısır üretiminde verimli bir yıl yaşandığı kaydedilen açıklamada, Kurumun, 09 Ağustos 2019’da hasat başlamadan önce mısır alım fiyatını 1.150 TL/Ton olarak açıkladığı, alımların ise sorunsuz bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Kurumun, kendisine yönelen tüm ürünü geçmişte olduğu gibi bugün de alabilecek şekilde hazırlıklı olduğu ifade edilen açıklamada, yerli ürün bulunmasına rağmen, mısır kullanıcılarının ihtiyaçlarını piyasadan karşılamakta ağır kaldıklarının gözlendiğine dikkat çekildi. Bu yıl için 6 milyon ton üretim beklendiği belirtilen açıklamada, ülkemizde 7,5-8 milyon ton civarında mısır tüketilmekte olduğu, bugün itibarı ile herhangi bir arz fazlamız bulunmadığı vurgulandı.

Kurumun, üreticiden satın aldığı mısırı Ocak 2020’den itibaren 1,250 TL/Ton fiyatla iç piyasaya satışa sunmayı planladığı bildirilen açıklamada, “Hasatın devam ettiği bu günlerde ihtiyaçlarını henüz piyasadan karşılamamış olan sektörel kullanıcıların, hasat sezonunda ihtiyaçlarını üreticilerden temin yoluna gitmeleri dengeli piyasa oluşumu için önem arz etmektedir. Bu ve benzeri nedenlerle, mısırı ham madde olarak kullanan sektörlerin spekülatif haberlere itibar etmeden, Ocak ayında planlanan 1,250 TL/Tonluk asgari satış fiyatını şimdiden dikkate alarak, ihtiyaçlarını içinde bulunduğumuz hasat döneminde karşılamalarının uygun olacağı düşünülmektedir.” uyarısında bulunuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz