Kırsal Kalkınmada Uzman Eller’e 100 bin TL destek

1
846
Kırsal Kalkınmada Uzman Eller’e 100 bin TL destek

Kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olanlara, tarımsal projeleri için 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek.

Genç Çiftçi Projesi’nin sona ermesinin ardından hükümet Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesini başlattı. Projede, kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri konularında yüksekokul veya üniversite mezunu olanlara, tarımsal projeleri için 100 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Proje, 2019-2020 yılları için pilot uygulama olarak Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin illerinde uygulanacak.

Konuya ilişkin Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 11 Temmuz 2019 Tarih ve 30829 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5488 Sayılı Tarım Kanununun 19. Maddesi gereğince karar verilen Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinde hibeler, nüfusu 20 binden az olan yerlerde ve köylerde üretime dair bir proje uygulayacak üniversite mezunu gençlere verilecek.

Karar kapsamında; hayvansal ve bitkisel ürünler, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler desteklenecek.

Hibe ödemeleri Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesinden karşılanacak. Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecek ve nakdi ödeme tutarının % 0,2’si oranında bankaya hizmet komisyonu ödenecek. Proje bütçeleri katma değer vergisi (KDV) hariç hazırlanacak.

Tarım ve Orman Bakanlığının diğer hibe programlarına dahil olanlar, bu karar kapsamındaki desteklerden faydalanamayacak.

1 Yorum

  1. Üretimin temel sorunları;üretim maliyetlerinin yüksekliği,yeni pazar bulma ve üreticinin eğitilmesi.Bunların çözülmesi durumunda tarımda istihdam artar,verim artar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz