Etikette şeker uyarısı için kanun teklifi

0
6192
Etikette şeker uyarısı için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, hazır ambalajlı gıdaların ambalajlarında, anlaşılabilir ve görülebilir şekilde, gıdada kullanılan şekerin miktarı ile elde ediliş kaynağının belirtilmesinin zorunlu hale getirilmesi, bu zorunluluğa uymayanlar hakkında idari para cezası verilmesi hususunda yasa teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.

Yasa teklifine göre, 5996 Sayılı Kanuna aşağıdaki 2 maddenin eklenmesi talep ediliyor:

Ek Madde 1: Hazır ambalajlı gıdaların ambalajlarında, anlaşılabilir ve görülebilir şekilde, gıdada kullanılan şekerin miktarı ile elde ediliş kaynağının belirtilmesi zorunludur.

Ek Madde 2: Ek Madde 1’de belirtilen ambalaj kurallarına uymayan gıda üretim firmalarına, her bir ürün için satış fiyatının 2 katından az olmamak, bu ürünlerin perakende satışını yapan firmalara ise 5 bin liradan az olmamak kaydıyla idari para cezası verilir.”

Yasa teklifi, hâlihazırda görüşülmek üzere hem Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu hem de Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz