Rekabet Kurulu’ndan 3 yemek kartı şirketine 7,7 milyon lira ceza

0
699

Rekabet Kurulu, yemek kartı sektöründe faaliyet gösteren Sodexo, Edenred ve Network Servisleri A.Ş.’ye rekabeti ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 7,7 milyon lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulu; Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş., Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş., Network Servisleri A.Ş., Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş., Winwin Hizmet Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Set Kurumsal Hizmetler A.Ş.’nin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını duyurdu.

Kurul, 15 Kasım 2018 tarihli toplantısında; Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş., Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş. ve bunların kurdukları Network Servisleri A.Ş.’nin koordinasyon doğurucu faaliyetleri ile 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiklerine oybirliği ile karar verdi.

Şirketlerin 2017 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden, Sodexo’ya 3.207.702,79 TL, Edenred’e 3.919.367,39 TL ve Network Servisleri A.Ş.’ye 624.038,41 TL idari para cezası verildi.

Rekabet Kurulu ayrıca, Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş., Set Kurumsal Hizmetler A.Ş., Winwin Hizmet Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’u ihlal etmediklerine, dolayısıyla adı geçen teşebbüslere idari para cezası verilmesine yer olmadığına oybirliği ile karar verdi.

Kararda, yemek kartı piyasasında faaliyet gösteren teşebbüslerin muhasebeleştirme yöntemlerindeki farklılığın 4054 sayılı Kanun’un uygulanması bakımından yaratabileceği sakıncalar hakkında T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığına görüş bildirileceği de belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz