Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişiklik

0
821

Son zamanlarda yaşanan fiyat dalgalanmalarının, fiyat etiketi mevzuatında tüketici lehine düzenlemeler yapılarak ek tedbirlerin alınması gerekliliğini doğurduğuna dikkat çeken Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.

Ticaret Bakanlığı, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 54’üncü maddesinde ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti.

Bakanlığın, bugünkü Resmi Gazete’de yayımladığı “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile yerli üretim ayrıştırılacak. Yönetmeliğe üretim yeri Türkiye olan mallar için bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işarete yer verilmesi şartı eklendi. Bakanlığın yönetmelik değişikliğine ilişkin açıklamasında; tüketicilerin yerli ürünler hakkında bilgi sahibi olması, yerli ürünlerin tüketiminin özendirilmesi, teşvik edilmesi ve söz konusu ürünlerle ilgili farkındalık oluşturulması amaçlandığı kaydedildi.

Yönetmelikte ayrıca, malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih de etiketin üzerinde yer alacak. Yönetmelik yayımı tarihinden on beş gün sonra yürürlüğe girecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz