Sağlıklı Adımlar’da sırada 9 il var

0
766
Sağlıklı Adımlar’da sırada 9 il var

2012 yılından bu yana Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle “Sağlıklı Adımlar” projesini yürüten Nestlé, proje ile şu ana kadar 13 şehirdeki 66 okulda 70 bin çocuk ve 140 bin veli ile birlikte 2.500 öğretmene ulaştı. Projeyi yaygınlaştırmayı hedefleyen Nestlé, uzmanlarla birlikte yıl boyunca İzmir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ve Kayseri olmak üzere 9 ile giderek, çocuklar ve aileler için, dengeli beslenme, pedagojik gelişim ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilgilendirici ve eğlendirici etkinlikler gerçekleştirecek.

Nestlé, dünya çapında 84 ülkede uyguladığı “Nestlé for Healthier Kids – Sağlıklı Çocuklar için Nestlé” programını Türkiye’de “Sağlıklı Adımlar” ismiyle Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile uyguluyor. Proje ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında farkındalığını geliştirmeyi ve doğru alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyor. Şimdiye kadar 13 ilde 66 okulda 70 bin çocuk ve 140 bin veli ile birlikte 2.500 öğretmene ulaşılan projenin daha da yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu kapsamda uzmanlarla birlikte yıl boyunca İzmir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Adana, Trabzon ve Kayseri olmak üzere 9 ile gidilerek, çocuklar ve aileler için, dengeli beslenme, pedagojik gelişim ve fiziksel aktivitenin önemi konusunda bilgilendirici ve eğlendirici etkinlikler gerçekleştirilecek.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir – Nestlé Türkiye Genel Müdürü Felix Allemann

3 Nisan tarihinde düzenlenen toplantıda Nestlé Türkiye, 6. yılına giren projede şu ana dek elde edilen sonuçları paylaştı ve proje kapsamında yıl boyu sürecek Türkiye turuna dair bilgi verdi. T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir ile Nestlé Türkiye Genel Müdürü Felix Allemann’ın projeyle ilgili bilgileri paylaştıkları toplantıda, çocuklar ile eş zamanlı olarak aileler ve öğretmenlerin de farkındalığının artırılmasının önemine değinildi.

Allemann: “2018’de hedefimiz daha çok çocuk ve ebeveyne ulaşabilmek.”

Gelecek nesillerin şimdinin çocukları olduğunun ve onları bilinçlendirmenin sağlıklı bir gelecek için ne kadar önemli olduğunun altını çizen Allemann, “Sağlıklı Adımlar projemizle okul çağındaki çocukları sağlıklı beslenmeye, daha aktif ve iyi bir yaşama teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bunun için Millî Eğitim Bakanlığı’nın değerli desteği ve akademisyenlerle birlikte programımıza, yeni geliştirdiğimiz “Sağlıklı Adımlar Oyunu”nu da ekledik. Bununla amacımız sağlıklı beslenmenin yanında çocukların daha hareketli olmasını da sağlamak. 2018’de hedefimiz daha çok çocuk ve ebeveyne ulaşabilmek. Bunun için 15 Nisan’da 9 ilde uzmanlar eşliğinde halkımızı yörelerinde ziyaret edeceğimiz bir Türkiye turuna çıkıyoruz. Her zaman olduğu gibi Türkiye’de insanların yaşamlarını zenginleştirmeyi ve toplumun refahı için ortak değer yaratmayı bir görev biliyoruz“ dedi.

Özdemir: “Her dönem sonunda ölçme-değerlendirme çalışması yapıyoruz”

Dr. Gülderen Özdemir de konuşmasında, sağlıklı nesillere sahip olabilmenin önemine değindi. Özdemir; “Çocuklarda gelişimin erken döneminde dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında bilinç oluşturmak büyük önem taşıyor. Bu vizyonumuzu paylaşan Nestlé Türkiye ile birlikte “Sağlıklı Adımlar” projesini hayata geçirdik. Projeyle çocukların dengeli beslenme ve aktif bir yaşamı alışkanlık haline getirmesi, günlük hayatına adapte etmesi ve bunu ömür boyu devam ettirmesini amaçlıyoruz. Özel olarak geliştirilen materyaller projenin, öğrenci, öğretmen ve veli dâhil olmak üzere ilgili tüm hedef gruplarını kapsayan bir yaklaşımla yürütülmesini sağlıyor. Projenin etkisini görmek için her dönem sonunda ölçme-değerlendirme çalışması yapıyoruz. Buna göre bilgi artış düzeyi, 2015-2016 döneminde öğrencilerde %25, 2016-2017 döneminde öğretmenlerde %27,5, şeklinde gerçekleşmiştir. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü olarak sağlıklı nesiller yetiştirmek konusunda kararlığımızı destekleyen Nestlé Türkiye’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz