Muratbey’in sevilen lezzeti Amerika’da da tescillendi

0
400
“Muratbey Cheesoft®” adı ile A.B.D. Patent ve Marka Ofisi’nden (USPTO) tescillenen Sürmeli, ABD market raflarında yerini aldı.

Muratbey’in sevilen lezzetlerinden Sürmeli, A.B.D. Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından Muratbey Cheesoft® olarak tescillendi.

Bu yıl itibariyle ABD’ye ihracata başlayan Muratbey, hem sürülebilir hem dilimlenebilir lezzeti Muratbey Sürmeli’nin marka tescilini tamamladığını duyurdu. “Muratbey Cheesoft®” adı ile A.B.D. Patent ve Marka Ofisi’nden (USPTO) tescillenen Sürmeli, ABD market raflarında yerini aldı.

Peynirlerinin 60’a yakın ülkede tescillendiğini söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, yenilikçi ürünlerinin Amerika’da da kendi markaları ile tüketildiğini açıkladı. Necmi Erol, peyniri Türkiye’de olduğu gibi dünyanın dört bir yanında günün her saatinde yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalık olarak konumlandırdıklarını, ihracat yaptıkları ülkelerin damak zevklerine göre tanıtım faaliyetlerini yürüttüklerini ifade etti.

FDA onayını 2003’te aldı

Amerika’da halen yürürlükte olan “Bioterörizm Kanunu” uyarınca 16 Ekim 2003 tarihinden bu yana ABD’ye gönderilecek olan her türlü yiyecek, içecek ve ilaç için FDA onayı almak gerekiyor. Necmi Erol, önceden bildirimi hiç yapılmamış veya eksik yapılmış ürünlerin ABD’ye ithaline izin verilmediğini, Muratbey olarak bu izne sahip olduklarını ve bu iznin ihracatlarını olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz