Farklı bitki besleme alternatiflerine odaklandı, ar-ge merkezi kurdu

0
575
Mersin'de kurdukları ar-ge merkezinin bitki besleme alanında çalışmalar yürüteceğini açıklayan Toros Tarım Genel Müdürü Hakan Göral, "2018 yılında ise gübre dışı tarımsal alanlarda faaliyet gösterecek yeni bir Ar Ge merkezi daha kuracağız” dedi.

Toros Tarım, Türkiye’de kendi alanında bir ilke imza atarak Mersin’de bitki besleme alanında çalışacak bir Ar-Ge merkezi kurdu.

Toros Tarım, Mersin’de Ar-Ge merkezi kurdu. Bu tesiste, sektörün ihtiyaçlarına karşılık verebilmek adına bilimsel çalışmalar yapılacak ve farklı bitki besleme alternatifleri üzerine çalışmalar yürütülecek. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Toros Tarım Genel Müdürü Hakan Göral, Türkiye’de her yıl 1,8 milyar dolarlık yaklaşık 6 milyon ton gübre tüketildiğini söyleyerek, “Toros Tarım olarak 2 milyon ton kapasitemiz var. Bu merkezde yapılacak çalışmalarla uzun vadede farklı alternatif ürünlerle kapasitemizin artacağına da inanıyorum” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptıkları başvurunun kabul edilmesiyle alanında bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Göral, “ Bu merkez bitki besleme alanında çalışmalar yürütecek. İlk etapta 30 kişi çalışacak. Buradaki iştahımız büyük. Bizim gibi bir işletmede bir takım Ar-Ge çalışmaları zaten yapılıyor. Ama Ar-Ge merkezleri bunları belli bir disiplin içerisinde yapma fırsatını veriyor. 2018 yılında ise gübre dışı tarımsal alanlarda faaliyet gösterecek yeni bir Ar Ge merkezi daha kuracağız” dedi.

Hedef, gübre dışı alanda büyümek

Hakan Göral, şirketin orta vade hedeflerini de açıkladı. “Ciromuzun yüzde 85’i gübreden geliyor. Geri kalanı ise gübre dışı faaliyetler oluşturuyor. Hedefimiz gübre dışı faaliyetlerde büyümek” diye konuşan Göral, özellikle tohumculuk konusuna büyük önem verdiklerini ifade etti. Patates ve buğday tohumları yanı sıra kinoa, susam ve muz yetiştirdiklerini hatırlatan Göral, Tarım 4.0 tarafında iyileştirmeye ve geliştirmeye yönelik birçok konu olduğunu ve şirket olarak bu alana odaklandıklarını sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz