Çalışan anneler için güçbirliği

0
961

KAGİDER ve Danone Türkiye, kadınların annelik sürecinde iş yaşamında karşılaştığı sorunları tespit etmek ve çözmek için beraber çalışacak.

Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ve Danone Türkiye, kadınların annelik öncesi ve sonrasında iş yaşamında yaşadıkları zorlukları ortaya çıkarmak ve çözüm için kurumları harekete geçirmek üzere güçlerini birleştirdi.

2015 yılında Ipsos ile Türkiye’de annelerin iş yaşamında yaşadığı sorunların tespiti için Çalışan Anneler Araştırması’nı yürüten ve birçok şirketi bu konuda aksiyon almaya davet eden Danone Türkiye, KAGİDER ile beraber konunun derinlemesine araştırılması ve etkin çözüm yolunda daha güçlü adımlar atmaya hazırlanıyor. Araştırmanın ikinci fazı için beraber çalışacak olan KAGİDER ve Danone Türkiye, sonuçları beraber açıklayacak, sorunların çözümü için kamuoyunda girişimlerde bulunacaklar.

KAGİDER ve Danone Türkiye, işbirliğinin ilk aşaması olarak çalışan annelerin iş yerlerinde sağlıklı ve hijyenik koşullarda süt sağabilmelerine olanak sağlayacak Süt Odası Kampanyasını da beraber yürütecek. Kampanya anneler gününde lanse edilecek ve süt sağma odası olmayan şirketlerin çok da büyük olmayan yatırımlarla bu odaları kurması için çağrıda bulunulacak.

Kadınların yüzde 56’sı mutsuz

Çalışan Anneler araştırması, annelerin iş yaşamından kopmalarını engellenmesine katkıda bulunmak amacıyla yaptırılmıştı. İpsos tarafından Mavi ve beyaz yaka, anne, anne adayı, baba ve yönetici, 1071 kişiyle görüşülerek yapılan araştırma, daha önce çalışan ancak şu anda çalışmayan annelerin yüzde 56’sının“mutsuzluk, pişmanlık, sıkılmış, güvensizlik, işi özlemek, boşlukta olmak, asosyallik” gibi olumsuz duygular hissettiğini ortaya çıkarmıştı.

İşyerlerinin sadece yüzde 2’sinin kreş için maddi yardım verdiği, sadece yüzde 5’inde kreş ve sadece yüzde 9’unda süt sağım odası olduğu da araştırmanın öne çıkan sonuçlarından bazılarıydı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz