Konya Şeker, pekmez üretimine başladı

0
620

Konya Şeker, Konya’nın Hadim, Taşkent, Bozkır ve Güneysınır gibi ilçelerinde oldukça yaygın bir şekilde üretilen ve özellikle de Aladağ’ın üzümlerinden yapılmış pekmezi, tüketiciyle buluşturuyor.

Konya Şeker, Torku markasıyla tüketiciye sunduğu ürün portföyüne pekmezi de ekledi. Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi’nde üretilen pekmez, üzüm ve elma suyundan sonra üretilen üçüncü ürün oldu. Torku’nun, gıda sektörünün en genç ancak en hızlı büyüyen markası olduğunu belirten TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Torku, geleneksel ürünler üretimiyle hem üreticinin ürününü değerlendiriyor hem geleneksel ürünlerin iç pazar payını genişletiyor hem de ülkemizin binlerce yıllık birikiminin eseri olan tat ve lezzetlerini dünya pazarlarına tanıtıyor. Dış pazarları da bu ürünlere açmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Çok ciddi ihracat kapasitesi var”

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk

Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisinin, bölge çiftçisinin üretimiyle daha da büyüyeceğini dile getiren Başkan Recep Konuk, “Bölgemizin, başta elma ve üzüm olmak üzere birçok meyvede çok ciddi bir ihracat kapasitesinin olduğuna inanıyoruz. Biz bu yatırımla ilk adımı attık. O adım, özellikle ihracat pazarlarından Konyalı, Karamanlı kısaca bölge ve ülke çiftçisinin önce pay alması, daha sonra da aldığı payı arttırması için atılan ilk adımdır ve inşallah o payı bölge üreticisi, Torku’nun bayraktarlığında kısa sürede almaya başlayacaktır” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz