Türk şekercisi kayıpları telafi için yeniden Rusya pazarında

0
671
Türk şekercisi kayıpları telafi için yeniden Rusya pazarında

Rusya ile düzelen ilişkileri fırsata çevirmeyi hedefleyen Türk şekerleme sektörü, 06-10 Şubat 2017 tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Prodexpo 2017 Fuarı’na çıkarma yaptı.  

Milli Katılım Organizatörlüğünü İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumları ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin gerçekleştirdiği 06 – 10 Şubat 2017 tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen PRODEXPO 2017 fuarına Türkiye Pavilyonu; 335 m2’lik alanda, 19 firma ile milli katılım sağladı. Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Türk kahvesi eşliğinde ikram ettiği şekerleme ürünleri ve şeker şovu ile bu yıl da dikkatleri üzerine çekti.

Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan Prodexpo’da tanıtım faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Geçtiğimiz yıl Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krize vurgu yapan Kadiroğlu, kriz nedeniyle Rusya pazarında ciddi pazar kaybı yaşadıklarını, son dönemde eskisinden daha iyiye giden iki ülke arasındaki ilişkileri fırsata çevirmeyi istediklerini belirtti.

Kadiroğlu, “Geçtiğimiz yıl 67 ülkeden 1963 katılımcının iştirak ettiği ve 55 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuarda yaşanan siyasi sıkıntılardan dolayı katılamamıştık. Bugün geldiğimiz noktada ilişkilerimiz eskisine göre çok daha iyi bir seviyede. Bu gelişen ilişkileri fırsata çevirebilmek ve bu pazardan hak ettiğimiz payı alabilmek için PRODEXPO’ya milli katılım organizasyonu gerçekleştirdik ve 2 ayrı holde 19 firma ile yerimizi aldık. Rusya ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizi eskisinden daha iyi seviyelere getireceğimizden ve elimizden geleni sonuna kadar sergileyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bununla da yetinmeyerek önümüzdeki dönemde bu ülkeye yönelik faaliyetlerimizi de yoğunlaştıracağız” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz