Bilsel: “Kahve bizim tutkumuz!”

0
1145
Nestle Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel Türkiye’de hazır kahvenin toplam 15.5 milyon hanede tüketildiğini, kişi başı tüketimin ise haftada bir fincan olduğunu belirtti.

Nescafé, 29 Eylül Perşembe günü BomontiAda’da gerçekleşen davetle Dünya Kahve Günü’nü kutladı. Kahve çekirdeğinin tarladan fincana uzanan yolculuğuna büyük bir özen gösterdiklerini söyleyen Nestle Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel; “Kahve bizim tutkumuz!” şeklinde konuştu.

Kahve, tam 11 asırdır hayatımızda ve dünyada sudan sonra en fazla içilen içeceklerden biri. Bugün kahve, tüm dünyada petrolden sonra en çok ticareti yapılan 2. ürün konumunda. 1938’de ilk kez çözünür kahveyi icat ederek kahvenin bu kadar yaygın tüketilmesinde önemli rol oynayan NESCAFÉ, 29 Eylül Perşembe günü BomontiAda’da gerçekleşen davetle Dünya Kahve Günü’nü kutladı. Etkinlikte NESCAFÉ’nin yenilikçi kahve çözümleri NESCAFE Gold MyCafe, NESCAFE Dolce Gusto ve NESCAFE Milano davetlilere lezzetli kahvelerini tanıttı.

nescafe_dunya_kahve_gunu

Etkinlikte konuşan Nestle Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü Pınar Öney Bilsel Türkiye’de hazır kahvenin toplam 15.5 milyon hanede tüketildiğini, kişi başı tüketimin ise haftada bir fincan olduğunu belirtti.

Nescafé’nin başarısındaki en temel sebeplerden birinin kahve çekirdeğine olan tutkusu olduğunu kaydeden Bilsel, “Nescafé hazır kahvenin yaratıcısı ve dünya lideri. Kahve severler için en kaliteli kahve çekirdeklerini seçerek bunları özenle harmanlıyor, en doğru derecede kavuruyor ve aynı mükemmel kahve keyfini her fincanda katkısız ve doğal olarak yeniden kahve severlerle paylaşıyoruz. Kahve bizim tutkumuz! Kahvenin nesiller boyunca sürdürülebilir olması da öyle… Biz kahve çekirdeğinin tarladan fincana uzanan yolculuğuna büyük bir özen gösteriyoruz. Nescafé yüzde 100 kahve çekirdeklerinden oluşuyor ve dünyanın birçok ülkesinde kahve severlerle buluşuyor. 78 yıllık başarı hikayemizin en temel taşı, inovasyona dayalı stratejimiz. Bunun bir ayağını müşteri beklentileri, tüketici tercihleri ve trendleri; diğer ayağını ise yaratıcılık, yenilikçilik, teknoloji ve Ar-Ge oluşturuyor” dedi.

Sürdürülebilir kahve tarımına destek

Kahve keyfini gelecek nesillere taşıyacak yatırımlara da imza attıklarını kaydeden Bilsel, bu kapsamda hayata geçirilen ve 500 milyon İsviçre Frangı yatırım içeren kırsal kalkınma programı NESCAFÉ Plan ile küresel ısınma tehdidi altındaki kahve tarımının sürdürülebilirliği için son derece kapsamlı bir çözüm planı oluşturduklarını ifade etti.

Bilsel, NESCAFÉ Plan ile yapılanları şöyle özetledi: “Program kapsamında çiftçilere daha kaliteli hasat elde etmeleri için modern tarım teknikleri öğretiliyor. Teknik destek sağlanıyor. NESCAFÉ’nin Ar-Ge merkezleri, daha dayanıklı, daha kaliteli ve çevreyle uyumlu şekilde fide yetiştirme yöntemleri üzerinde araştırmalar yürütüyor. Ayrıca çiftçilere sağlıklı fide dağıtımları ile kaliteli ürünler için geleceğe yatırım yapılıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz