TMSD Başkanı Külahçıoğlu: ‘İyi günde de kötü günde de makarna’ diyoruz.

0
988
Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD), Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte bugün ve yarın Ankara Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan halka kumanya dağıtımı yapacak. “Makarnayı 7’den 70’e her yaş ve gelir grubundan insanın tükettiği bir ürün olarak tanımlıyorduk” diyen TMSD Başkanı Külahçıoğlu, “Bu vesileyle halkımızın yanında yer alarak ‘iyi günde de, kötü günde de makarna’ demiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaban TV’de deneyimli gazeteci Meliha Okur’un hazırlayıp sunduğu Tarım Kuşağı programına telefonla bağlanan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimini kınadı.

Sözlerine; “15 Temmuz akşamı demokrasiyi korumak üzere sokağa çıkan vatandaşlarımıza, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Ayrıca yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” diye başlayan Külahçıoğlu, makarna sanayicileri olarak Toprak Mahsulleri Ofisi işbirliğiyle meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halka makarna ikramında bulunarak destek vereceklerini açıkladı.

Sayı sınırlaması yok!

TMSD Başkanı Külahçıoğlu, usta gazeteci Okur’a, konuyla ilgili şu detayları paylaştı:

“İlk günden beri ‘her şerde bir hayır vardır’ anlamında tüm sivil toplum örgütlerimiz, partilerimiz, meslek odalarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımız hep bir oldu, birlik oldu ve bir dayanışma içerisinde demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Biz de Makarna sanayicileri olarak ilk günden beri halkımızın yanındayız ve üyelerimiz makarna dağıtımı yapıyorlar.

Bugün akşamdan başlayarak da Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile birlikte Kızılay Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza kumanya dağıtmaya başlayacağız. Kumanya dağıtımında herhangi bir sayı sınırlamamız yok. Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu çalışmamız sadece bugüne mahsus değil, birkaç gün daha devam ettireceğiz.”

Başkan Külahçıoğlu, Okur’un ‘Türkiye genelinde de aynı programı sürdürüyor musunuz?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Evet, üretici firmalarımız bulundukları illerde kendi araçlarıyla ilk günden beri vatandaşlarımızın yanında yer alarak bu çalışmayı yapıyorlar. Şimdi de bir dayanışma örneği olarak TMO ile birlikte sivil toplum örgütü olarak her zamanki gibi halkımızın, milletimizin yanında yer alarak TMO ile birlikte tüm üreticilerimizin katkılarıyla bu dağıtımı gerçekleştireceğiz.”

Meliha Okur’un makarna sanayisinin ihracatta da iyi işler yaptığını hatırlatması üzerine de Külahçıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

“Doğru. O anlamda da ülkemizin gururuyuz. İkinci büyük ihracatçı ülke konumundayız dünyada. İhracatımızı arttırmak ve dünya birinciliğine yükselmek için çaba sarf ediyoruz. Makarnayı 7’den 70’e her yaş ve gelir grubundan tükettiği bir ürün olarak tanımlıyorduk, bu vesileyle halkımızın yanında yer alarak ‘iyi günde de kötü günde de makarna’ demiş oluyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz