Son başvuru 30 Haziran’da

0
804
2016 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları 30 Haziran tarihinde sona erecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan 2016 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) üretim yılına ilişkin çiftçi başvuruları 30 Haziran tarihinde sona erecek.

Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat
Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat

Çiftçilerin mağdur olmamaları açısından, başvuruları son güne bırakmamaları konusunda uyaran Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ramazan ayında yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak, son günü beklemeden bir an önce 2016 yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmaları konusunda çiftçileri uyardı. Başkan Sözat, ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamalarından yararlanamayacaklarını belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, “Yıl içerisinde yaşanması muhtemel afet sonucu meydana gelebilecek zararlar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için mutlaka ÇKS başvurularının zamanında yaptırılması gerekmektedir.

Çiftçilerimiz, 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar 2016 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, Ramazan ayını da dikkate alarak muhtemel sıkışıklıkları düşünerek, son günü beklemeden odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgelerle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurularını yapmalıdır.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz