Ramazan öncesi Ankara’da gıda denetimleri

0
1310

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan öncesi market, fırın, restoran ve pastane gibi işletmelerde gıda denetimi yaptı.

ankara_gida

İl Müdür Yardımcısı Ergün Erol ve ekipler, ilk olarak bir marketteki meyve-sebze, et-tavuk, unlu mamuller ve süt ürünleri reyonlarını denetledi. Ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini, etiketlerini, ambalajlarını, ürünlerin vatandaş için sağlıklı olup olmadığını kontrol etti.

ankaraDaha sonra bir unlu üretim yerini ve ürünlerini inceleyen ekipler, burada da hijyen koşulları, soğutucular ve personelin temizliğine baktı. Fırında da denetim yapan ekipler, gramaj ve hijyen kontrolü gerçekleştirdi.

Denetimler esnasında gazetecilere açıklamada bulunan Erol, ramazan öncesinde denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi. Halk sağlığının önemine değinen Erol, şunları kaydetti:

“Ankara’daki mevcut yaklaşık 31 bin gıda işletmesi, 300’ün üzerindeki gıda denetimcilerimiz tarafından sürekli denetim altında tutulacaktır. Amacımız, Ankaralılara daha sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıdaların sağlanmasıdır. Ankara’da bu yıl yaklaşık 20 bine yakın gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirildi. Bu denetimlerde 25 işletmenin uygunsuz ürün sattığı tespit edildi. Bu işletmelere yaklaşık 1 milyon 500 bin lira idari işlem uygulandı. Vatandaşların ramazanda daha fazla tükettiği unlu mamuller ve tatlı ürün gruplarında denetimlerimiz daha fazla olacak.”

Erol, Alo 174 Gıda Hattı’na yapılan ihbar ve şikayetlerin derhal işleme alındığını, bahse konu işletmelerin denetlenerek sonucun şikayetçiye bildirildiğini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz