20.1 C
Ankara
Cuma, Nisan 26, 2024

Muğlalı arıcılara eğitim

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Muğla Çam Balı’nın tanınırlığının arttırılması hedefiyle Balparmak Arıcılık Akademisi’nce gerçekleştirilen eğitimlere Ocak ayı itibarıyla başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Balparmak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Karabörtlen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında gerçekleşen dörtlü protokol kapsamında; doğal bal üretimi başta olmak üzere polen, propolis, arı sütü gibi arı ürünlerinin kovandan sofraya tüm süreçlerde üretiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, teknik arıcılık uygulamalarıyla sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimin devam ettirilmesi, katkısız ve kalıntısız üretim yapılması, Muğla Çam Balı’nın tanınırlığının arttırılması hedefiyle gerçekleştirilen eğitimlere Ocak ayı itibarıyla başladı.

8 kişilik sınıflarda yüz yüze eğitim

İlk etapta 25 Muğlalı arıcının katıldığı eğitimlerde, temel petek kullanımının arıcılıktaki öneminden, arı hastalıklarıyla mücadeleye kaliteli ve verimli çam balı üretiminden, propolis, arı sütü, polen üretimine kadar birçok farklı konu ele alınıyor. 2 + 1 yıl şeklinde planlanan Arıcılık Akademisi eğitimleri, 8 kişilik sınıflarda yüz yüze ve uygulamalı olarak gerçekleşiyor. Arıcıların eşlerinin de katılımının sağlandığı eğitimlerde, arıcı ailelerinde de farkındalık yaratılarak kadınların ve gençlerinde arıcılık mesleğinde yer almalarının sağlanması böylelikle sürdürülebilir arıcılık ve yerel kalkınmaya destek olunması amaçlanıyor. 

Protokol kapsamında öncelikle Karabörtlen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi mensubu arıcılara yönelik eğitimlerle onları teknik arıcılık konusunda geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Balparmak Genel Müdürü Onur Özyurt, şunları söyledi: “Balparmak Arıcılık Akademisi’nde arıcılarımızı, verimli üretim yapabilmeleri, mevcut bilgilerini güncellemeleri, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretimi devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgilerle donatacağız. Ayrıca arıcıların çalışmalarını birebir takip ederek, konaklama yerlerine giderek onlara destek olacağız. Bu iş birliğiyle Muğla ve ilçelerinde daha çok arıcıya ulaşarak yerel kalkınmaya ve arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

[mc4wp_form id=”25750″]

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...