26.2 C
Ankara
Cumartesi, Nisan 27, 2024

“İşlemleri hızlandıracağız, güvenliği elden bırakmayacağız”

Okumalısınız!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kaçakçılık, gümrüklerde bekleme gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kaçakçılığın önlenmesi için ciddi mücadeleler verildiğini ve bu noktada istihbaratın güçlendirildiğini ifade etti. Bakan Tüfenkci, ”Akaryatık kaçakçılığı buna bağlı olarak tekstille ilgili bir takım kaçakçılığın önlenmesi ve bu kaçakçılığı önlerken de eski demode usullerden artık kurtulmak istiyoruz. Özellikle teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak son teknolojilerle takip etmek istiyoruz. İstihbaratımızı güçlendirdik. Dolayısıyla ülkemizi yol geçen hanına döndürmeyeceğiz.” dedi.

Bakan Tüfenkci, İstanbul Ticaret Odası (İTO) 19. dönem 37.meclis toplantısına katıldı. Meclis üyelerinin sıkıntılarını dinleyen Tüfenkci, kaçakçılık, gümrüklerde bekleme gibi konularda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kaçakçılıkla ilgili ciddi mücadelelerin verildiğini belirten Tüfenkci, ”Bizim önemli görevlerimizden birisi kaçakçılığı önlemek. Bu bizim dahilde işlem yapan siz tüccarlarımızı koruma bakımından çok önemli. Bunlarla ilgili ciddi mücadeleler yapıyoruz. Akaryakıt kaçakçılığı buna bağlı olarak tekstille ilgili bir takım kaçakçılığın önlenmesi ve bu kaçakçılığı önlerken de eski demode usullerden artık kurtulmak istiyoruz. Özellikle teknolojinin bütün nimetlerini kullanarak son teknolojilerle takip etmek istiyoruz. İstihbaratımızı güçlendirdik. Onunla ilgili yazılımlarımızı ve veri paylaşımlarımızı artırdık. Risk profillerini ve risk analizlerine dayanan bir mücadele yöntemini benimsiyoruz. Dolayısıyla ülkemizi yol geçen hanına döndürmeyeceğiz. İşlemleri hızlandıracağız, aynı zamanda da güvenliği hiçbir zaman elden bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Gümrüklerdeki beklemelerle ilgili bir soruya Bakan Tüfenkci, ”Biz kapılardaki amacımız, çalışmamız kapılardaki bekleme sürelerini özellikle ihracatta, ithalatta bu süreleri azaltmak istiyoruz. Bütün çabamız gayretimiz bu. Bununla ilgili istenilen belgeleri arkadaşlarımız tarıyorlar hangilerinden vazgeçebiliriz onu yakında uygulamaya koyacaklar. Gümrüğün şöyle bir de avantajı var: Bütün beklemeler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın uygulamasından kaynaklanmıyor. Diyelim ki siz bir gıda ihracatı yapıyorsunuz. Gıda ve Tarım Bakanlığı’ndan yetkili gelip onunla ilgili işlem yapması lazım. Arkadaşlarımız gümrükte bekliyor diye düşünüyor. Sıkıntılardan birisi bu. Biz yeni tek pencere sistemi ile bütün bu bakanlıkları ortak bir havuzda toplayıp bu bekleme sürelerini azaltmak istiyoruz. İnşallah kısa zamanda onu hayata geçirdiğimizde şikayetleri azaltmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...