15.7 C
Ankara
Pazar, Nisan 28, 2024

Gümrük mevzuatında değişiklik

Okumalısınız!

Antrepoda kaçakçılık gibi bir suistimal ve yolsuzluk saptanması veya antrepo işleticisinin taahhüt ve yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi  gibi durumlar nedeniyle geçici depolama yeri açma ve işletme izni geri alınan kişilere, yeni işletme izni verilmeyecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, 22 Ocak 2016 tarih ve 29601 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, antrepoda kaçakçılık gibi bir suistimal ve yolsuzluk saptanması veya antrepo işleticisinin taahhüt ve yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi  gibi durumlar nedeniyle geçici depolama yeri açma ve işletme izni geri alınan kişilere, yeni işletme izni verilmeyecek.

Antrepo açma ve işletme yatırım izni, izin ve devir başvuruları, 519 uncu maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde sayılan fiillere ilişkin gümrük idaresince sürdürülen suistimal, yolsuzluk veya kaçakçılık kapsamında bir inceleme veya araştırmaya rastlanılması halinde inceleme veya araştırma sonuçlanıncaya kadar reddedilecek.

Geçici depolama yeri işleticisinin, yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi sonucunda vergi kaybına neden olması halinde, geçici depolama izni geri alınabilecek.

Kapalı kaplar içine veya şişelere konan numunelerin ağızları, numuneyi alan muayene ile görevli memur tarafından güvenlik mührü ya da eritilmiş mum üzerine okunaklı bir şekilde tatbik edilen mühürle kapatılacak.

Gümrük müşavir ve müşavir yardımcıları dışındaki kişiler, gümrük müşavirliği yapacak olan tüzel kişilere ortak olamayacakları gibi, yönetim organında da görev alamayacak. Gümrük müşavir ve müşavir yardımcıları dışındaki kişilere şirketi temsil ve ilzam yetkisi verilemeyecek.

 

 

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...