10.7 C
Ankara
Pazar, Mayıs 5, 2024

Borsa İstanbul’da yeni yönetim

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Himmet Karadağ, Genel Müdürlük görevine ise Osman Saraç seçildi.

borsa-istanbul1Borsa İstanbul A.Ş. 3. Olağan Genel Kurul toplantısı, Borsa İstanbul İstinye Kampüsü’nde 1 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleşti.

Genel Kurul’da yıllık faaliyet raporu, 2015 faaliyet yılına ilişkin bağımsız denetim raporu, 2015 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin 2015 yılsonu Bilançosu ve Kâr/Zarar Tablosu okunarak, müzakeresinin ardından onaylandı; Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri de Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde ibra edildi.

Yeni yönetim belli oldu

Genel Kurul’da daha sonra, Hazine Müsteşarlığı’nın önerdiği yeni Yönetim Kurulu Üyelerinin oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucunda Borsa İstanbul’un yeni Yönetim Kurulu’nda Himmet Karadağ, Osman Saraç, Seyit Ahmet Işkın, Melikşah Utku, Bilal Topçu, Erişah Arıcan ve Nicola Beattie yer aldı. Yapılan oylamada Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da Himmet Karadağ seçilmiş oldu. İlhami Koç, Işınsu Kestelli ve Murat Tacir’in Yönetim Kurulu üyelikleri ise devam ediyor.

Yeni Yönetim Kurulu’nun, Genel Kurulu müteakip yaptığı ilk toplantısında Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine Osman Saraç seçildi.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...