14.9 C
Ankara
Pazar, Nisan 28, 2024

Türkiye, 30. sırada

Okumalısınız!

Davos’ta açıklanan ve 60 ülkeyi kapsayan Dünyanın En İyi Ülkeleri raporuna göre Türkiye, İsrail, Yunanistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin gerisinde kalarak 30. sırada yer aldı. Listenin ilk sırasında ise Almanya bulunuyor.

ABD merkezli haber ve rating kuruluşu US News, bu yıl Davos’ta Dünyanın En İyi Ülkeleri raporunu sundu. 60 ülkenin, seyahat, kültürel miras, girişimcilik, iş yapış kolaylığı, vatandaşlık ve yaşam kalitesi gibi kriterlere göre değerlendirildiği raporda, sıralamanın en başında Almanya yer aldı. Listede Almanya’yı sırasıyla Kanada, İngiltere, ABD, İsveç, Avustralya ve Japonya takip etti.

Genel değerlendirmede 30. sırada yer alan Türkiye ise Portekiz, İsrail, Yunanistan, Malezya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin gerisinde kaldı.

 En fazla puanı ‘Kültürel Miras’ kategorisinde aldı

Türkiye’nin en fazla puanı aldığı kategori ‘Kültürel Miras‘ oldu. Türkiye’nin 11’inci sırada yer aldığı bu kategoride ilk sıra İtalya’nın oldu.

Yaşam Kalitesi kategorisinde 29. sırada yer alan Türkiye, bu kategorideki en düşük puanı halk sağlığı ve gelir adaleti konularında aldı.

Son dönemde artan terör nedeniyle, ‘Tek Başına Seyahat Edilebilecek Ülkeler‘ sıralamasında 24’üncü sırada yer alan Türkiye, ‘Kadınlar İçin En İyi Ülke‘ kategorisindeyse 60 ülke arasında 39’uncu olabildi. Kadınların bu yıl ilk defa seçme ve seçilme hakkını kullandığı Suudi Arabistan listede 29’uncu sırada yer alarak Türkiye’nin önüne geçti. Bu kategoride listenin zirvesinde Danimarka yer aldı.

Türkiye, ‘Yatırım Yapılacak En İyi Ülkeler‘ sıralamasındaysa kendine ancak 54’üncü sırada yer bulabildi. Bu kategoride Tunus, İran, Ürdün, İsrail ve Suudi Arabistan, Türkiye’yi geride bırakan ülkelerden bazıları oldu.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...