25.6 C
Ankara
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Rusya ve Suriye arasında Gümrük Muafiyeti Anlaşması

Okumalısınız!

Rusya ve Suriye, iki ülke arasında karşılıklı gümrük muafiyetiyle birlikte Suriye ürünlerinin Rus piyasasına girişini kolaylaştıracak bir anlaşma imzalama hazırlığında.

Suriye İhracatçılar Birliği Başkanı Muhammed el Sevvah iki dost ülke arasında karşılıklı gümrük muafiyetiyle birlikte Suriye ürünlerinin Rus piyasasına girişini kolaylaştıracak bir anlaşma imzalama hazırlığında olduklarını belirtti. Suriya Arap Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Sevvah, Rus heyete Suriye’de sanayi ve tarım alanlarında bir dizi yatırım projesi önerdiklerini de sözlerine ekledi.

Cihan Haber Ajansı’nın Moskova’dan bildirdiğine göre ise, Suriye, Rusya’ya narenciye sevkiyatına başladı. Limon ve portakaldan oluşan 60 tonluk narenciye, Suriye’nin Lazkiye şehrinden Rusya’nın Novorossiysk şehrine gönderildi.

Lazkiye üst düzey tarım yetkilisi Munzir Grebek, Rusya’ya daha fazla narenciye göndereceklerini söyledi. İlk hesaplamalara göre Suriye’den Rusya’ya aylık ortalama 34 bin ton narenciye gönderilecek. İleriki dönemlerde ise narenciye sevkiyatı artacak. Suriye’nin iç savaş yaşanmayan bölgelerinde çiftçiler işlerine devam ediyor ve bu bölgelerde günlük yaklaşık 2 bin 500 ton meyve ve sebze üretimi gerçekleştiriliyor.

 

 

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...