16.8 C
Ankara
Perşembe, Mayıs 2, 2024

FDA, FSMA kapsamında yerel üreticilere mali destek verecek

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Amerika Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Gıda Güvenliği Modernizasyon Kanunu (FSMA) kapsamında gıda güvenliği ile ilgili iki başlıkta mali destek sağlanacağını açıkladı.

FDA gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve Modernizasyon Kanunu’na uyum sağlanması amacıyla bu yıl Yerli Amerikan Kabilelerine Sosyal Yardım, Eğitim ve Araştırma konusundaki araştırma projelerine mali destek sağlanacağını açıkladı. Projeler kapsamında kabilelerin tarihi, kültürel ve bölgesel tarımsal üretimi ve üretim uygulamaları da göz önüne alınarak; eğitim ve ihtiyaç duyulan teknik destek araştırılacak, üretim gereçlerinin adaptasyonu ve geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca tarımsal üretim ve gıda üretim faaliyetleri gerçekleştiren Yerli Amerikan Kabileleri’nin federal gıda güvenliği mevzuatını kavramaları yönünde yol gösterici ve entegrasyonu sağlayacak eğitimler sunulacak.

Gıda güvenliğinin geliştirilmesi ve Modernizasyon Kanunu’na uyum sağlanması amacıyla ayrıca Yerel Gıda Üreticilerine Sosyal Yardım, Eğitim ve Araştırma konusunda da araştırma projelerine mali destek sağlanacak. Projeler kapsamında eğitim ve ihtiyaç duyulan teknik destek araştırılacak, üretimde entegrasyonu sağlamak amacıyla üretim gereçlerinin adaptasyonu ve geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca çeşitli, sürdürülebilir ve organik tarımsal faaliyetler ve üretim de göz önüne alınarak küçük ve orta ölçekli çiftlik ve şirketlerin federal gıda güvenliği mevzuatını kavramaları yönünde yol gösterici ve entegrasyonu sağlayacak eğitimler sunulacak.

Foodqualitynews’da yer alan habere göre kabile işbirliği anlaşması kapsamında üç yıl boyunca yılda 750 bin dolarlık bir mali destek sağlanacak. Yerel gıda üreticilerine ise 2016 mali yılında 1,5 milyon dolarlık mali destek sağlanırken bu desteğin Federal Mali Yıl fonuna ve performansa bağlı olarak iki yıl daha sürdürülmesi bekleniyor.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...