25.7 C
Ankara
Cuma, Nisan 26, 2024

17. fasıl müzakerelere açıldı

Okumalısınız!

Yaşam İçin Gıda
Yaşam İçin Gıda
Gıda, yaşamdır! Yaşamınız söz konusu olduğunda efsaneleri bir kenara bırakın!

Türkiye-AB Katılım Müzakereleri çerçevesinde 17 No’lu Ekonomik ve Parasal Politika Faslı müzakerelere açıldı.

img_20151214_wa0017_e14 Aralık 2015 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen Hükümetlerarası Katılım Konferansının 11. toplantısında 17 No’lu Ekonomik ve Parasal Politika faslı müzakerelere açıldı. Böylelikle Türkiye’nin AB katılım müzakerelerinde açılan fasıl sayısı 15 oldu. Halihazırda bir fasıl da geçici olarak kapatıldı.

Toplantıya Türkiye adına AB ile Müzakere Heyeti Başkanı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu; Avrupa Birliği Konseyi adına Dönem Başkanlığını yürüten Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, müteakip Dönem Jean AsselbornBaşkanlığı adına Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ve Avrupa Komisyonu adına Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu AB Komisyonu Üyesi Johannes Hahn katıldı.

Katılım Konferansının ardından, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ekonomik ve Parasal Politika Faslı”nın açılması vesilesiyle AB tarafı ile gerçekleştirilen ortak basın toplantısına katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, AB müzakere sürecimizde yeni bir faslın açılmasının, 29 Kasım 2015 tarihli AB Zirvesinde varılan mutabakat uyarınca katılım sürecimizin canlandırılması yönünde önemli bir adım olduğunu belirtti. Bakan Bozkır, katılım sürecinin ilerletilmesinin hem Türkiye’nin hem AB’nin yararına olacağının altını çizdi.

img_20151214_wa0020_eŞimşek: “Gümrük Birliğini genişletmek amacındayız.”

17. Faslın açılmış olmasından üç mesaj çıkarabiliriz.” diyen Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek ise “İlk mesaj Türkiye, çok net bir şekilde sıkı sıkıya AB’ye bağlıdır. İkinci mesaj tam üye olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. 17. Fasıl çok önemli bir fasıldır ve biz bunu açmış bulunuyoruz, diğer fasıllar içinde bütün donanımlarımızla hazırız. Üçüncü mesaj şu, 17. Fasıl kurumların niteliği, kalitesi uzun dönemli refahı belirleyen bir unsurdur, o yüzden AB katılım süreci Türkiye için çok önemlidir. Çünkü katılım süreci yoluyla biz kurumların niteliklerini daha da yükseltme yolundayız ve bunlar Türkiye’nin refahına katkı sağlayan bir unsurdur, bu yüzden bu faslın açılmış olması bu mesajları veriyor, bu yüzden bu gün burada olmaktan mutluyum. Mart ayında da Türkiye, AB arasında üst düzey bir ekonomik diyalog oluşturacağız, özellikle Gümrük Birliği anlaşmasını genişletmek ve gelişmek amacındayız ” dedi.

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...