ESK bunu yaparsa…

0
881

Et ve Süt Kurumu (ESK) da maliyetlere dayanamadı, zam yaptı. Dana etine yansıyan zam oranı %4-12 arasında seyrederken, tavuk etindeki zam oranı ise %10 seviyesinde gerçekleşti.

Yükselen et fiyatlarını regüle etme maksadıyla piyasaya giren ESK da yükselen maliyetler karşısında çaresiz kaldı ve zam yaptı. Et ve Süt Kurumu dana etine değişen oranlarda zam yaptı.

Yeni tarifeye göre dana kıymanın fiyatı 3 liralık artışla 25,75 liradan 28,75’e, dana kuşbaşının fiyatı ise 1.6 lira artışla 29,40 liradan 31 liraya çıktı.

Yeni tarifede dana kıymanın fiyatında 3 liralık bir artış, dana kuşbaşının fiyatında ise 1,6 liralık bir artış meydana geldi. Kuzu etine yapılan zam dana etini geride bıraktı. Kuzu etine %7-23 arasında zam yapılırken, artışlardan en yüksek payı kuzu şiş, kuzu çatal, kuzu gövde, kuzu kol aldı. Kuzu şişin fiyatında 6,1 lira artış görülürken, kuzu kolun fiyatındaki artış 5,4 lira, kuzu çatalın fiyatı ise 4,9 lira artış gösterdi.

Tavuk eti de zamlandı

Kırmızı etin yanı sıra tavuk etinde de artış meydana geldi. Tavuk fiyatlarında %10 zam yapıldı. Piyasada son zamanlarda yaşanan süt krizinde et fiyatlarının artışı da önemli pay sahibi. ESK, düşük vergi oranları ve maliyetleri nedeniyle halen tavan fiyatın altında satış yapıyor. Ancak zamla birlikte tüm et pazarında maliyetlerin artması ve dolayısıyla tavan fiyattan et satışının daha da zor hale gelmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz