Kırmızı et üretiminde Avrupa dördüncüsüyüz

0
874
Toplam kırmızı et üretiminde dördüncü olan Türkiye, büyük baş hayvan eti üretiminde Fransa ve Almanya’dan sonra üçüncü sırada geliyor.

Türkiye, geçen yıl toplam kırmızı et üretiminde, Avrupa Birliği ülkelerinden Fransa, İngiltere ve Almanya’dan sonra dördüncü sırada yer aldı.

Avrupa İstatistik Kurumu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre 2015 yılında Fransa, AB ülkeleri arasında en çok büyük baş hayvan sayısına sahip olan ülke oldu. Yaklaşık 1 milyon 572 bin ton ile kırmızı et üretimi ile de ilk sırada geldi. Türkiye ise 1 milyon 149 bin tonluk üretimi ile dördüncü ülke konumuna ulaştı.

Toplam kırmızı et üretimi kapsamında büyükten küçüğe sıralandığında, Türkiye’yi sırasıyla İtalya, İspanya, İrlanda takip ediyor. Fransa, AB ülkeleri içerisinde kırmızı et üretiminde 2015 yılında yaklaşık yüzde 16’lik paya sahip. Belçika ise yaklaşık 271 bin ton üretimiyle 10. sırada bulunuyor.

Türkiye büyük baş hayvan eti üretiminde Fransa ve Almanya’dan sonra üçüncü sırada geliyor. İlk sıradaki Fransa’nın üretimi 1 milyon 467 bin ton. Üçüncü sıradaki Türkiye’ninki ise 1 milyon 15 bin ton. 268 bin ton üretimi olan Belçika da 10. sırada.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz