23.6 C
Ankara
Çarşamba, Nisan 24, 2024

Sütte sıkıntı büyük

Okumalısınız!

Karacabey Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Vural, sütte yaşanan sıkıntının çok büyük olduğunu ifade etti.

Arap ülkelerinde olan savaşlar, iç karışıklıklar nedeniyle firmalarda yüzde 23 bir daralma olduğu belirten Vural, şunları dile getirdi: “Sütte günlük 225 bin ton gibi bir süt fazlası olduğu söyleniyor. Onun için firmalar satışlarda büyük sıkıntılar çekiyorlar. Onlar da üreticiye yansıyor. Fiyatlarda 5 kuruş gerileme var. Ocak ayındaki ödemelerde 5 kuruş azalma oldu. Sütte şuan çok büyük sıkıntı var.”

Üreticinin Süt Konseyi tarafından belirlenen fiyata güvendiğini vurgulayan Karacabey Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretici fiyatlar bu şekilde devam edecek diye bekliyordu. Fakat 1 lira 15 kuruştan 5 kuruş gerileme olunca sıkıntı oldu. Ödemeler de eskisi gibi düzenli değil. Mesela Ocak 15’in ödemesini bugün hala alamadık. Üretici ona göre ödemelerini, taksitlerini yapmış, ödemeyince haliyle çok büyük sıkıntı oluyor. Üretici de hayvancılıktan uzaklaşıyor. Biz de kooperatif olarak bunun sıkıntısını çok çekiyoruz. Tahsilat yapamıyoruz. Üreticiden ödeme gelmeyince biz de ödemelerde çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.”

Son Haberler

Elveda…

Yaşam İçin Gıda Haber Sitesinin Kurucusu, Genel Yayın Yönetmeni Sayın Metin Ertunç 20 Mayıs 2021 tarihinde geçirdiği kalp krizi...