Kuru soğanın ardından 6 üründe daha gümrük vergisi oranları sıfırlandı

0
1376
2,6 milyon tonluk tarım ürünleri ithalatı için gümrük vergileri sıfırlandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) bakliyat, buğday, arpa, mısır ve pirinç için sıfır gümrükle ithalat yetkisi verildi. Diğer taraftan domates konservesi ithalatında da 25 bin ton için gümrük vergisi sıfırlandı.

Dün kuru soğanda ithalat gümrük vergisinin sıfırlanmasının ardından bugün de 6 tarımsal üründe gümrük oranları sıfıra indirildi. Buna ilişkin Hububat ve Bakliyat İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına Dair 649 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, 2019 yılı için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) bakliyat, buğday, arpa, mısır ve pirinç ithalatında sıfır gümrükle ithalat yetkisi verildi.

TMO’nun sıfır gümrükle ithal edeceği ürünler ve miktarları ise şöyle:

-Kuru baklagil – 100 bin ton

-Buğday ve mahlut – 1 milyon ton

-Arpa – 700 bin ton

-Mısır – 700 bin ton

-Pirinç – 100 bin ton

Domates konservesinde de sıfır gümrük

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan diğer bir Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, domates konservesi ithalatı için 25 bin tonluk sıfır gümrük vergili tarife kontenjanı tanındı. Bazı Ürünlerin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararında, sıfır gümrüklü domates konservesi kontenjanının 31 Mayıs 2019 tarihine kadar geçerli olduğu ve kota kapsamındaki ürünün ithalatının, Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenecek ithal lisansıyla yapılabileceği belirtiliyor. Kotadan yalnızca bu ürünleri salça üretiminde hammadde olarak kullanan sanayiciler yararlanabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz