Ezberbozan bileşenler yenilikçi sportif gıda ürünlerine ilgiyi arttırıyor

0
5544

Araştırmalara göre son iki yılda, sportif gıda ürünleri sayısında %29’luk bir artış gözleniyor. Gıda imalatçıları, tüketicilerin daha sağlıklı, daha aktif yaşam için talep ettiği ürünleri imal etmek için harekete geçiyor.

Fonksiyonel bileşen üreticilerinden BENEO, Frankfurt’ta geçtiğimiz günlerde düzenlenen bu yılki Avrupa Sağlıklı Bileşenler Fuarı – HiE 2018’de, tüketicilere cazip gelecek, yenilikçi sportif yiyecek ve içecekler geliştirmelerine yönelik örnek ürünler sundu.

HiE 2018 Fuarında BENEO standında profesyonel triatlet Marc Rink ile birlikte, pedal çevirerek yapılan egzersizler, sportif gıdalarda kullanılan bileşenlerden Palatinose™’un dayanıklılık potansiyelini de sergiledi.

Gıda üreticileri için alternatif cazip bir pazar

Dönüşen tüketici ve pazar trendlerini inceleyen BENEO Pazarlama Direktörü Thomas Schmidt, “Sportif gıda ürünlerinin sadece sporculara değil sağlıklı olmaya özen gösteren herkese hitap etmesi büyük önem taşıyor. Genel tüketici için sportif ürünlere odaklanmamız, yenilikçi ürün imalatçılarının büyüme potansiyelini güçlendiriyor. Daha fazla yenilikçi ürünün tüketicilere sunulmasıyla, 2021 yılında sportif gıda ürünü pazarının 15 milyar Euro’ya ulaşacağı tahmin ediliyor ve global pazarda gıda ve içecek üreticileri için önemli bir büyüme fırsatı sunuyor” diyor.

Araştırmalar gösteriyor ki aktif tüketiciler, iyi görünerek kendilerini iyi hissetmelerine, yoğun günlerini yönetmelerine ve kilo kontrolüne yardımcı olan ürünleri tercih ediyor. Bu durum da kan şekeri yönetimi, dengeli enerji sağlama ve yağ yakma etkisinin onlar için büyük önem taşıdığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, piyasada spor ve fitnessla ilgili pek çok ürün, maltodekstrin, glikoz şurubu ve sukroz gibi glikozun çok hızlı bir şekilde kana karşımasını sağlayarak yağ oksidasyonunu bastıran hızlı karbonhidratlar içeriyor. Anında enerjiye ihtiyaç duyanlar için ideal olmasına rağmen, yüksek glisemik endekse sahip karbonhidratlar, antrenmanlarında dayanıklılık arayan, günlük spor aktiviteleri ya da gün boyunca dengeli enerji seviyelerini korumak isteyen tüketiciler için uygun değil.

Schmidt, BENEO’nun akıllı bileşeni Palatinose™’un, daha dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde tam karbonhidrat enerjisi sağlayarak, gerekli yakıtı sağladığını ifade ediyor. Bu düşük glisemik endekse sahip, ancak tamamen sindirilebilen karbonhidratın, sportif gıda ürünü uygulamalarında yer alabileceğini gösterebilmek için HiE Fuarında pek çok yiyecek ve içecek formülasyonunda kullanıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz