Tohumculukta stratejik işbirliği

0
1456

Agromar Tohumculuk, dünya yağlı tohumlar pazarında ilk 3 firma arasında yer alan Euralis Semences S.A.’nın Türkiye kolu olan Euralis Tohumculuk ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

Agromar Tohumculuk Karacabey tesislerinde gerçekleştirilen imza töreni sonrasında konuşan Titiz Agrogrup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Emre Köse; “Agromar olarak geçmişten beri Türkiye’de Euralis’in ayçiçeği çeşitlerinin satışını gerçekleştiriyorduk. Kendilerinin iki sene önce işbirliğini genişletmek adına bize bulundukları teklifi karşılıklı olarak görüşüp değerlendirdik. Tüm bu değerlendirmelerimiz sonucunda bugün bu anlaşmayı imzalamanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Köse, imzalanan anlaşmanın hem satışı yapılan çeşit portföyünün genişletilmesi hem de çevre ülkelerde Euralis çeşitlerinin kullanımı için Agromar aracılığıyla üretim yapılmasını kapsadığını da bildirdi.

Hedef pazar hakimiyeti

Euralis Semences Karadeniz Ülkeleri İş Birimi Yöneticisi Gilles Tambourre, Agromar’la Türkiye pazarında ortak bir vizyona ve hedefe sahip olduklarını belirtirken; Euralis Tohumculuk Ülke Müdürü Mehmet Gül ise anlaşmaya ilişkin; “İhtiyaç duyduğumuz tek nokta, Türkiye pazarına olan eksiksiz bir hâkimiyetti. Agromar ile yapmış olduğumuz stratejik işbirliği sayesinde, daha geniş bir alana hitap edebileceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

İmzalanan stratejik işbirliği anlaşmasına göre, Euralis Semences S.A. firmasının faaliyet gösterdiği komşu ülkelerin ihtiyacı olan ayçiçeği tohumlarının üretimi Agromar Tohumculuk tarafından gerçekleştirilecek.

Agromar Tohumculuk A.Ş.’nin Karacabey, Bursa adresinde bulunan tohum işleme ve paketleme tesislerinin müştereken kullanılacağı işbirliği kapsamında, Agromar’ın uzun yıllardır sürdürmüş olduğu mısır ve ayçiçeği ıslah faaliyetleri sonucu elde ettiği yeni çeşitlerin deneme ve değerlendirilmesi çalışmalarına, Euralis Semences firması da dahil olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz