İran, Avrasya Ekonomik Birliği ile STA imzalayacak

0
407
Rus yayın organı RIA Novosti’ye göre, İran’ın Rusya Büyükelçisi Mehdi Sanai, İran ile Avrasya Ekonomik Birliği arasındaki müzakerelerin iyi gittiğini ve bir serbest ticaret anlaşmasının 2018 yılında imzalanmasını beklediklerini açıkladı. (photo: Pixabay/3dman_eu)

İran’ın Rusya öncülüğündeki Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ile 2018 yılı içerisinde serbest ticaret anlaşması imzalayacağı bildirildi.

iran-daily.com’un Rus yayın organı RIA Novosti’den aktardığı habere göre, İran’ın Rusya Büyükelçisi Mehdi Sanai, İran ile Avrasya Ekonomik Birliği arasındaki müzakerelerin iyi gittiğini ve bir serbest ticaret anlaşmasının 2018 yılında imzalanmasını beklediklerini açıkladı.

Rus petrol ve doğal gaz şirketleri ile ortaklık anlaşmaları imzalamayı umduklarını da sözlerine ekleyen Sanai, bu alanda özellikle Rosneft ve Gazprom ile iyi işbirlikleri yaptıklarını ifade etti.

Sanai, “2017 yılı, enerji alanında ikili ilişkiler perspektifinden iyi bir yıl oldu. Rus petrol ve gaz şirketleri ile İran Petrol Bakanlığı arasında karşılıklı işbirliği sağlandı” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz