Burcu Köksal: Şeker Kurumu’nun kapatılması yanlış bir karar

0
891
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Şeker Kurumu’nun Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Şeker Kurumu’nun Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasının şeker piyasasında sorunlara neden olacağını aktardı. Köksal, “Şeker Kurumunun KHK ile kapatılması son derece yanlış bir karardır. Bu kurum pancar şekeri açısından denetim ve düzenleme yapan bir kurumdu. Nişasta Bazlı Şeker için mevcut koşullara göre inceleme ve denetleme görevine sahipti. Şimdi kurumun kapatılması Nişasta Bazlı Şeker üreticilerinin işine yaramaktadır” dedi.

Şeker fabrikaları özelleştirilmemeli

Afyonkarahisar’da pancar üretiminin önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Köksal, “Afyonkarahisar Şeker Fabrikası da Afyon ve Türkiye için büyük bir şanstır. Şeker Kurumu’nun kapatılmasıyla Nişasta Bazlı Şeker denetim dışı kalacaktır. Şeker Kurumunun kapatılması Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesi ve pancardaki kota uygulaması öncelikle pancar üreticilerini sonra Şeker Fabrikalarında çalışan binlerce emekçiyi ve şeker pancarından üretilen şekerden mahrum kalacak olan yurttaşlarımızı olumsuz etkileyecektir. Hükümetin Şeker Kurumunu kapatma Şeker Fabrikalarını özelleştirme yanlışından bir an evvel dönmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

İşçilerin ekmeği ile oynamayın

Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:

“Nişasta Bazlı Şekere Türkiye piyasasında daha fazla pazar payı açmak denetim dışı bırakmak son derece yanlıştır. Zira NBŞ insan sağlığına zararlı etkileri olan bir şekerdir. Amerika kökenli büyük NBŞ üreticilerinin daha çok para kazanması için yurttaşlarımızın sağlığının bozulmasına pancar üreticilerimizin kazancından mahrum kalmasına ve Şeker Fabrikaları’nda çalışan emekçi kardeşlerimizin ekmeğiyle oynanmasına müsaade edilmemelidir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz