Abbott iki bebek besini ürününü geri topluyor

0
1621
İngiliz firması Abbott Nutrition tarafından üretilen Vanilya aromalı lifli PediaSure ve Muz aromalı lifli PediaSure markalı ürünlerin bir kısmı şirket tarafından geri toplanıyor.

Abbott Nutrition iki adet medikal bebek beslenme ürününü “yeterli düzeyde sterilizasyondan geçmediği” gerekçesi ile geri çağırma kararı aldı.

İngiliz firması Abbott Nutrition tarafından üretilen Vanilya aromalı lifli PediaSure ve Muz aromalı lifli PediaSure markalı ürünlerin bir kısmı şirket tarafından geri toplanıyor. Sindirim sisteminin fonksiyonunun desteklenmesine yardımcı olan bu medikal ürünler aynı zamanda hastalıklara bağlı malnutrisyon gelişmesine riskine karşısında da bir yaşından büyük, 8 ve 30 kilo arası çocuklarda kullanılıyor. “Tıbbi amaçlı beslenme ürünü” kategorisine giren bu gıdalar Avrupa’da ve ülkemizde de reçete ile satılıyor.

Nutraingredients internet haber sitesinde yer alan habere göre, konu ile ilgili açıklamada bulunan bir şirket yetkilisi bu durumun tek seferlik münferit bir olay olduğunu ve bu durumun tekrar etmemesi için gerekli adımları attıklarını belirtti.

Abbot Nutrition tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Bazı şişelerde bulunan ürünlerin kıvam ve yoğunluğu normal ürüne göre farklılık gösteriyor. İncelemelerimiz ışığında ürünlerin yüksek kalite standartlarımızı karşılamadığını tespit ettik. Bu ürünü tüketen çocukların ciddi bir sağlık riski ile karşılaşma ihtimali zayıf, tüketicilerimizden bu parti numaralarına (64786NR ve 64751NR) ait ürünlerin kullanımını durdurmalarını istiyoruz.”

Şirket bu ürünlerin diğer partilerinin veya diğer besin ürünlerinin bu durumdan etkilenmediğini de açıkladı. Dağıtımcılar, hastaneler ve etkilenen ürünlerin verildiği hastalar ile iletişime geçen şirket ayrıca; “Tüketicilerimizin sağlığı her zaman birinci önceliğimiz olmuştur ve Abbott güvenli ve etkili beslenme ürünleri sunmaya kendini adamıştır.” açıklamasında bulundu.

İngiltere ve İrlanda gıda güvenliği otoriteleri ürünlerin geri çağrılması ile ilgili mesajlar yayımladılar.

Haberde, toplatılan ürünlerin sevk edildiği ülkeler arasında İngiltere, İrlanda, Rusya, İspanya, Hollanda, Bahreyn, Malta ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin yanı sıra Türkiye’nin de yer aldığı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz