Konuk: 3 milyar 800 milyon TL’lik yatırım yaptık

0
344
Konuk: 3 milyar 800 milyon TL’lik yatırım yaptık

Konya Şeker’in bugün itibariyle 3 milyar 800 milyon TL’lik yatırım yaptığını söyleyen Recep Konuk, şirketin, Soma ve Kangal Termik Santralleri dışında bugüne kadar yaptığı bütün yatırımların borcunu ödediğini kaydetti.

Konya Şeker’in 64’üncü, Anadolu Birlik Holding’in de (AB Holding) 9’uncu Genel Kurulu yapıldı. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Konya Şeker’in ülkenin dev sanayi kuruluşlarından biri haline geldiğini ifade etti. Konya Şeker’in bugün itibariyle 3 milyar 800 milyon TL’lik yatırım yaptığını söyleyen Recep Konuk, şirketin, Soma ve Kangal Termik Santralleri dışında bugüne kadar yaptığı bütün yatırımların borcunu ödediğini kaydetti.

Konya Şeker’in çiftçinin taleplerine cevap verdiğini söyleyen Konuk, konuşmasına şöyle devam etti: “Çiftçi nasıl daha çok üretecek işte cevabı Altınekin’de, Çumra’da, Seydibey’de, Meram’da. Ama ekemiyordu. Konya Ovası’nda bir yılda hasat edilen ayçiçeği 50 bin tonu bulmuyordu. Biz Altınekin’de bir bayrak açtık, üretici o bayrağın peşine takıldı. Bugün bu ovada üretim 8’e katlandı.”

Üretim 400 bin tona çıktı

Konya’da 400 bin ton ayçiçeği üretildiğinin bilgisini veren Başkan Konuk, “Bizim bu piyasaya girmemiz başka bölgelerde ayçiçeği üretimi yapan çiftçileri bile olumlu etkiledi, fiyat yükseldi, üretici kazandı” dedi.

“En önemli yatırımımız üniversitemiz”

En önemli yatırımın Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olduğunu ifade eden Recep Konuk, “Üniversite kurulunca saldırılar çok arttı, çünkü üniversiteyle tohum dahil birçok konuya müdahil olacağımız anlaşılmış oldu. Bu sene buğdayda başarılı çalışmalar yapıldı. Bunu biz her alana yayacağız. Bulgurluk, bisküvilik buğdayları bu topraklarda üreteceğiz. Şimdi tohumlarımızın verimi arttı, daha da artacak. Gıdalarda, daha doğal yoğurt, daha doğal çikolata, raf ömrü doğal olarak artırılmış ürünler, nitelikli verimli tohumlar bu üniversitede geliştirilecek. Bugün için 18 yılda diktiğimiz bayrak sayısı 45.” dedi.

Bıyıkoğlu: “Konya Şeker, bir başarı hikayesidir”

Genel Kurulda söz alan Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı M. Muhittin Bıyıkoğlu ise Konya Şeker’in çiftçilerin lokomotif kuruluşu olduğunu ifade etti. Bıyıkoğlu, “Konya Şeker, bir başarı hikâyesidir, her yıl Genel Kurula geldiğimizde görüyoruz, mutlaka yeni fabrikaları ülkemize kazandırmış oluyor. Yıllık verilere baktığımızda Konya Şeker, ülkemizin en büyük 31. kuruluşu, Anadolu’nun en büyük 5 şirketinden birisi ve Anadolu’nun en büyük 3. gıda şirketi konumundadır. Ülkemizin en fazla vergi veren kuruluşları sıralamasında ilk 10’a girmektedir. Bugün konsolide edilerek rakamlara baktığımızda şu görülecektir, Konya Şeker aslında ülkemizdeki birçok büyük sanayi kuruluşunu geçmiş ve ilk 16’da yer alır hale gelmiştir.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz