İşte ‘İyi Yaşam’ sağlayan markalar!

0
9761
Sustainable Brands İstanbul Başkanı Semra Sevinç

Nielsen ve Sustainable Brands Istanbul iş birliğiyle gerçekleştirilen Consumer Connect – İyi Yaşam (Good Life) Araştırması sonuçlandı. Sonuçlara göre tüketicilerine iyi yaşama ulaşabilmeleri konusunda en çok yardımcı olan ilk 3 firma Arçelik, Ülker ve Samsung oldu. Aynı zamanda, raporda 17 farklı kategoride “İyi Yaşam” sağlayan markalar da açıklandı.

Nıelsen ve Sustainable Brands İstanbul, ‘İyi Yaşam’ markaları araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 17 farklı kategoride “İyi Yaşam” sağlayan markaların belli olduğu araştırmada, tüketicilere “Sizce bu sektörde tüketicilerine iyi yaşama ulaşabilmeleri konusunda en çok yardımcı olmaya çalışan firma ya da marka hangisidir?” sorusu soruldu.

Sonuçlara göre tüketicilerine iyi yaşama ulaşabilmeleri konusunda en çok yardımcı olan ilk 3 firma Arçelik, Ülker ve Samsung oldu.

“İyi Yaşam”ın tanımı değişti

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Nielsen Türkiye Genel Müdürü Didem Şekerel Erdoğan, “İyi Yaşam’ tanımının, son yarım yüzyılda küreselleşme süreci ile birlikte hızlı değişim gösterdiğini söyledi. Bireysel özgürlük, sağlık ve mutluluk gibi iyi yaşamı belirleyen değerlerin; para, statü ve kişisel başarı arayışını değiştirmeye başladığını ifade eden Şekerel; “Bütün bunlara ek olarak; ekonomik, sosyal, teknolojik ve doğal sistemdeki mevcut değişikliklerden sonra, kolektif refah için birey veya tüketici olarak, daha fazla kişi davranışlarını da gözden geçirmeye başladı. Bu nedenle, artık tüketiciler markaların ve tüketimin etkilerini sadece kendilerinin ve ailelerinin refahı için değil, aynı zamanda toplumların, ülkelerin ve ekosistemin geleceği için de anlamak istiyorlar. Bu noktada, hayatın her zamankinden daha iyi bir şekilde yeniden yapılandırılmasında markaların daha çok sorumluluk taşıdığı ortaya çıkıyor” dedi.

Sustainable Brands İstanbul Başkanı Semra Sevinç ise araştırmanın, Türk tüketicilerin yaşam tarzlarına, tüketim alışkanlıklarına, iyi yaşamı yeniden tanımlayan ve şekillendiren değerlere odaklandığını vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz