Ana Sayfa Haber Ekonomi TÜKODER: “Türkiye’nin yıllardır değişmeyen vergi rekortmenleri tüketicilerdir”

TÜKODER: “Türkiye’nin yıllardır değişmeyen vergi rekortmenleri tüketicilerdir”

0
1735
TÜKODER: “Türkiye’nin yıllardır değişmeyen vergi rekortmenleri tüketicilerdir”
TÜKODER: “Türkiye’nin yıllardır değişmeyen vergi rekortmenleri tüketicilerdir”

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Merkez Yönetim Kurulu, Türkiye’nin yıllardır değişmeyen vergi rekortmenlerinin tüketiciler olduğunu bildirdi.

Dernekten yapılan açıklamada, Türkiye’de her sene vergi rekortmenleri ilan edilse de bunların tamamının hatalı olduğu belirtilerek, “zira ülkenin yıllardır değişmeyen tek vergi rekortmeni tüketiciler” denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yediğimizden, içtiğimizden, bindiğimizden, binmediğimizden, geçtiğimizden geçmediğimizden ya vergi alıyorlar ya da hizmet alalım diye verdiğimiz vergilerimizle ihale rekortmenlerine ödeme yapıyorlar, bunu kabul etmiyoruz. Verginin vergisi, vermediğimizin vergisi derken bir araba aldığımızda bu arabanın da 4’te 3’ünü vergi olarak ödüyoruz. Elmas ve değerli taşlarda “0” (sıfır) vergi alınırken, gıda, ulaşım, enerji, elektronik alet derken zorunlu tüketim kalemlerinde Allah ne verdiyse yönetenlere veriyoruz. Mutfak tüpünde özel tüketim vergisi, bebek bezinde, mamada, tekneden fazla vergi ödüyoruz. İnanması güç ama kamyon, otobüs, taksi, traktör mazotunda, tekne mazotundan fazla vergiyle maruz kalıyoruz. Bu zamana kadar ödenenlerin nerede olduğunu bilmediğimiz deprem vergisini bile öyle de böyle de ödüyoruz. 

Geçmediğimiz köprüyü de ödüyoruz, ekonomi bozuldu mu yeni vergilerle karşılaşıyoruz, bizi yönetenler üreticiyi bitiriyor bu sefer biz pahalılığı da çekiyoruz. Dolaylı verginin dolaylı vergisini ödeyen tek ülkenin tüketicileri olarak isyan ediyoruz. Pandemi döneminde bütün dünya, halkına dolar/avro veriyor biz sadece IBAN alıyoruz. Sermayeye bol sıfırlı rakamların olduğu ekonomik paketler açıklanırken, biz tüketiciler olarak ise bol bol nasihatler alıyoruz.  Pazarda tek çeşit meyve alabiliyoruz. En düşük meyve fiyatını kilogramı 8-10 liradan aşağıya bulamıyoruz.

Yani bizler bu ülkenin vergi rekortmenleriyiz. Bugün “15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü”. Ve biz bu günü yine kutlayamıyoruz ama artık ses çıkarıyoruz. 15 Mart Dünya Tüketici Haklarını saygıyla ve özlemle anıyoruz.”

Kaynak: Ajans Bizim

[mc4wp_form id=”25750″]

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz