Ana Sayfa Haber Dünya BM Genel Sekreterinden 2018’de dünya için kırmızı alarm uyarısı

BM Genel Sekreterinden 2018’de dünya için kırmızı alarm uyarısı

0
383
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres / UN Photo / Jean-Marc Ferré

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yayımladığı yeni yıl video mesajında Dünya için kırmızı alarm uyarısında bulundu.

Guterres, “Bir yıl önce göreve başladığımda, 2017’nin bir barış yılı olması çağrısı yapmıştım. Maalesef birçok temel açıdan dünya tersine döndü. 2018’in yılbaşı gününde bir çağrı yapmıyorum. Uyarıda bulunuyorum, Dünyamız için kırmızı alarm uyarısında bulunuyorum” dedi.

İhtilafların derinleştiğini, yeni tehlikelerin ortaya çıktığını belirten Guterres, “Nükleer silahlar ile ilgili küresel endişeler Soğuk Savaş’tan bu yana en üst seviyede” dedi.

“İklim değişikliği bizden daha hızlı ilerliyor” diyen Genel Sekreter, eşitsizliklerin büyüdüğünü, insan haklarının korkunç şekilde ihlal edildiğini, milliyetçilik ve yabancı düşmanlığının yükselişte olduğunu söyledi

“2018’e başlamamızla birlikte ben de birlik çağrısı yapıyorum” diyen Guterres, Dünyanın daha güvenli ve emin bir yer haline getirilebileceğine içtenlikle inandığını söyledi.

“İhtilafları çözüme ulaştırabilir, nefreti aşabilir ve ortak değerleri savunabiliriz.  Ancak bunu sadece birlikte yapabiliriz diyen Guterres, mesajında Dünyanın dört bir yanındaki liderleri yeni yılda farklılıkları azaltmaya, bölünmüşlüğü ortadan kaldırmaya, İnsanları ortak değerlerin etrafında toplayarak güveni yeniden inşa etemeye çağırdı.

“Bunun yolu birlik olmaktır” diyen Guterres, “Geleceğimiz buna bağlı” dedi.

Guterres, “2018’de sizlere barış ve sağlık diliyorum” diyerek mesajına son verdi.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz