Ana Sayfa Ev Dışı Tüketim Yiyecek & İçecek Down şefler kariyer yapmaya hazır

Down şefler kariyer yapmaya hazır

0
1068
Down Şefler Projesi

İstihdam garantili, Türkiye’de hatta dünyada ilk olan Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi İstanbul’da start aldı.

İstanbul Down Sendromu Derneği önderliğinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tomurcuk Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi, başladı.

DOWN ŞEFLERDEN YEMEK TARİFLERİ

Eğitimin sonunda “Down Şeflerden Tarifler” kitapçığı hazırlanıp başta Down Sendromlu bireyler ve aileleri olmak üzere tüm topluma sağlıklı ve temel beslenme rehberi sunulacak.

“Down Şefler”, Sheraton Grand İstanbul Ataşehir oteli mutfaklarında yirmi üç haftalık akademik eğitimin sonucunda aşçı mesleğini edinip, yüzde yüz iş garantisiyle yeni hayatlarına başlayacaklar. Proje kapsamında Down Şefler’in, Sheraton Grand İstanbul Ataşehir oteli sponsorluğunda, beraber yemek yapmak ve sohbet etmek için iki haftada bir ünlülerle bir araya geleceği bildirildi.

İstanbul Down Sendromu Derneği’nin, Down Sendromu bireylerin eğitim ve mesleki istihdam alanındaki boşlukları tamamlamak adına kurulduğunu belirten dernek Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay: “Down Şefler projemiz dünyada ve Türkiye’de bir ilktir ve toplumun birlikte yaşama kültürüne çok büyük bir etki sağlayacaktır. Bu özel projede ‘Sizinle Tamamız’ diyen işbirliği ortaklarımıza melek yüzlerim adına teşekkür ederim. Ve diyorum ki, ‘Sadece 1 Fazlayız…”

Türk sinemasının önemli isimlerinden Nuri Alço, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hazım Körmükçü, sanatçı Nur Ertürk, teknik direktör Yılmaz Vural, eski futbolcu ve antrenör Murat Şahin projeye destek veren önemli isimler arasında yer aldı.

Lansmanda; İstanbul Down Sendromu Derneği Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, Asbaşkan Aydan Gömügen Tuncay, Asbaşkan Prof. Dr. Arzu Kunt, Onursal Balkan Uğur Batur ve Yönetim Kurulu üyeleri Ferda Ulusoy, Tuğba Çömlekçioğlu, Ebru Yeter, Engin Kurşun, Caner Güler hazır bulundular.

 

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz