Ana Sayfa Ev Dışı Tüketim Yiyecek & İçecek Gastronomi öğrencilerinin Panama sınavı

Gastronomi öğrencilerinin Panama sınavı

0
1108

İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Laureate Culinary Cup’a katılacak.

BİLGİ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencilerinin bu yıl ilk kez katılacağı Laureate Culinary Cup, 29 – 30 Mayıs 2016 tarihinde Panama’nın Panama City kentinde gerçekleştirilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi olduğu Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı tarafından düzenlenen yarışma, uluslararası ağa bağlı üniversitelerin genç yeteneklerini dördüncü kez bir araya getirecek.

Dünyanın dört bir yanından Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin yarışacağı Laureate Culinary Cup’ta, katılımcılar kendi ülkelerinin geleneksel yemeklerini hazırlayacak. Yemeklerde, yarışma yürütücüleri tarafından belirlenen tavuk, muz, patlıcan, yasemin pirinç ve Corvina balığı olmak üzere beş ortak malzeme zorunlu olarak kullanılacak.

Öğrenciler tatlıda iddialı

BİLGİ’li genç şefler yarışmada Türkiye’nin geleneksel mutfağından ilham alan zengin bir menü hazırlayacak. Öğrenciler soğuk meze olarak Çerkez tavuğu, tarator ve bazlama üstünde zeytin salatası; başlangıç olarak Corvina balığı kızartması ve balık suyuna iç pilav; ana yemekte beğendi üzerine pekmeze batırılıp fıstığa bulanmış tandır ve pirzola pişirecekler. İddialı oldukları tatlı kategorisinde ise kireçte kabak tatlısı üzerine tavukgöğsü dondurma sunacaklar.

Laureate Culinary Cup’ta bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Ekvator, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Peru, Şili, Brezilya, Panama ve Kosta Rika yarışacak. Yarışma, 30 Mayıs Pazartesi günü canlı olarak birçok ülkede yayınlanacak.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz