Ana Sayfa Haber Ekonomi Murat Ülker’den 1 Nisan reklam videosu için ‘kumpas’ iddiası

Murat Ülker’den 1 Nisan reklam videosu için ‘kumpas’ iddiası

0
847
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker

Ülker’in resmi twitter hesabından “1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor” başlığıyla yayınlanan 1 Nisan reklam videosu sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Reklam filmi yayından kaldırılırken; konuyla ilgili açıklama yapan Murat Ülker, reklam filmi üzerinden kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.  

Ülker’in 1 Nisan için hazırladığı ve resmi Twitter hesabında yayınlanan viral reklam videosu, özellikle sosyal medyada tartışmalara yol açtı ve tepkilere neden oldu. Sosyal medyada, “1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor” cümlesiyle başlayan Ülker’in reklam filminde darbe ve suikast gibi imalarda bulunulduğu iddia edilirken, konuya ilişkin ilk açıklama Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’den geldi.

Reklam filmi üzerinden kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Murat Ülker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız” mesajını verdi.

Ülker’in resmi hesabından yayınlanan mesajda ise;

“1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz ‘küçük kardeş olmak’ isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Kampanyamız 1 Nisan kansepti kapsamında aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu almaktadır. Sosyal medyada kast edilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.”

ifadelerine yer verildi.

Soruşturma başlatıldı iddiası

Öte yandan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, reklam filmi hakkında soruşturma başlatıldığını iddia ederken; Haber7’de yer alan bir habere göre ise büyük tartışmalara sebep olan reklam filmi sonrası Ülker harekete geçerek reklam filmi hakkında soruşturma başlattı ve 3 kişilik muhakkik heyeti oluşturdu.

Projede yer alan tüm çalışanlar açığa alındı

Haberde, Ülker’in, 1 Nisan reklam filmi projesinde yer alan TBWA reklam şirketi ile tüm çalışmalarını sonlandırarak ilgili departmanda çalışan tüm çalışanlarını açığa alma kararı verdiği, soruşturma tamamlanana kadar bu personellerin idari izinli sayılacağı bilgisi de yer aldı.

Suç duyurusunda bulunacaklar

Ülker’in, soruşturma sonucuna göre de ilgililer hakkında idari karar verilmesine ve gerekirse savcılığa suç duyusunda bulunacaklarını açıkladığı belirtildi.

Ülker’den yeni açıklama geldi:

Bu gelişmeler yaşanırken Yıldız Holding, konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını, ihmali veya kastı olan herkes hakkında idari tedbirlerin yanı sıra suç duyurusunda da bulunulacağını açıkladı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“1 Nisan şakalarını konu alan seri reklam filmlerimizin birisi ile ilgili şirketimize ve markamıza yönelik akıl almaz, mesnetsiz bir karalama kampanyası başlatıldı.

20 Mart’tan bu yana televizyonda ve sosyal medyada yayında olan bu reklam filmi 1 Nisan’ın şaka ruhunun ve hep olageldiği üzere aile bireyleri ve bilhassa kardeşler arasındaki şakalaşmaların üzerine kurgulandı.

Akıl ve izanla açıklanamayacak bir biçimde, bir şaka reklamı, başlatılan bir sosyal medya kampanyası ile farklı noktalara çekildi ve içinde asla olmayan ve olması dahi düşünülemeyecek anlamlar yüklenerek, markamıza yönelik olumsuz yargılar oluşturulmaya çalışıldı. Reklam film görüntüleri ve üzerindeki yazılarla oynanarak deformasyon oluşturuldu ve sanki bu deforme edilmiş görüntü ve sözler markamıza aitmiş gibi lanse edilmeye çalışıldı.

Oysa filmin içeriğindeki görüntüler, kardeşlerin birbirlerine yaptıkları şakalardan örnekler taşıyordu. Ki bu senaryo, gerçek hayattaki  bilindik 1 Nisan şakalarının hikaye edilmesinden başka bir şey değildi.

Herhangi bir yanlış anlamanın önüne geçmek  amacıyla, reklam filminin amacını anlatan bir açıklama ve devam filmleri kamuoyu ile paylaşıldı. Fakat bu açıklamaya rağmen reklam filmine farklı anlamlar katmaya çalışan bu olumsuz kampanya, markamıza / şirketimize yönelik ‘hakaret ve tehditler’ içerecek kadar ileriye götürüldü.

Ülker, 1944 yılından bu yana bu memleket için üreten, ürettikleri ile tüketicilerini memnun eden bir şirket olarak milletimizin ve memleketimizin önemli bir değeri olduğunun bilincindedir. Ve yine Ülker,  milletimizin, Ülker’e verdiği değerin de bilincindedir.

Aslında, Ülker’i hedef almış gibi görünmekle birlikte, haksız itham ve iftiralarla; devletine, milletine ve ülkesine bağlı saygıdeğer vatandaşlarımızı da tahrik etme ve hasmane tutum almaya zorlamayı amaçlamıştır. Maalesef bu tarifsiz çirkin yaklaşım memleketimize zarar vermektedir. Ama hiç kimse Aziz vatanımıza, Milletimize, Devletimize ve milletimizle bütünleşen markamıza zarar veremeyeceklerdir. Bu maksatlı kişilerin kumpas ve linç girişiminin  yarattığı tahribatın sonuçları kanun önünde ayrıca takip edilecektir.

Ayrıca şirketimiz tarafından konu ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılmış olup, ilgili kişilerin tamamı açığa alınmış olup, ihmali ve/veya kastı olan herkes hakkında idari tedbirlerin yanı sıra suç duyurusunda da bulunulacaktır.

Bu vesile ile bu haksız algıdan incinmiş olan tüm vatandaşlarımızdan da ayrıca özür diliyoruz.

Öte taraftan bu süreçte, yanımızda olan ve bize, haklılığımızı dile getirip, geçmiş olsun diyen milletimize de bilhassa teşekkür ederiz.”

Başbakan Yıldırım: “Hakikaten 1 Nisan şakası gibi geliyor insana.”

CNN Türk televizyonunda Hakan Çelik’in canlı yayın konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım da konuya ilişkin bir soru üzerine olayı; “Talihsiz bir reklam” olarak değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım, Ülker’in 1 Nisan reklamı ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“İzlemedim ama duydum. Yersiz anlamsız insanlara bir anlamda o darbe günlerini hatırlatan birtakım ifadeler varmış. Bir hesaplaşmadan bahsediliyormuş. “Ablalar abiler” gibi birtakım yersiz laflar içeren ve zaten toplumda bir tedirginlik var bu tedirginliği tetikleyen maalesef talihsiz bir reklam. Hakikaten 1 Nisan şakası gibi geliyor insana.”

“Herkesin bu günlerde çok daha sorumlu davranması lazım”

“Ülker de yaptığı açıklamayla bunun yanlış olduğunu açıklamış. Herkesin bugünler de çok daha sorumlu davranması lazım, duyarlı davranması lazım. Milletin duyarlılığına saygı gösterilmesi lazım.”

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz