Ana Sayfa Editörün Seçtikleri ‘Nasıl Bir Dünya İstiyorum?’

‘Nasıl Bir Dünya İstiyorum?’

0
1400
DuPont Tüzder
DuPont Tüzder

DuPont ve TÜZDER (Tüm Üstün Zekâlılar Derneği) işbirliği ile inovatif fikirleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla hayata geçirilen‘Nasıl Bir Dünya İstiyorum?’ konulu proje kapsamında 4-14 yaşları arasındaki 77 üstün zekâlı çocuk, hayallerindeki dünya için birbirinden ilginç fikirler geliştirdi.

DuPont ve Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) işbirliği ile düzenlenen ‘Nasıl Bir Dünya İstiyorum?’ konulu proje yarışmasının kazananları, TÜZDER Eğitim Atölyeleri’nde düzenlenen törende açıklandı ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

DuPont’un inovatif yaklaşımı ve sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilen, toplam 12 hafta süren TÜZDER “5. Özel Atölye Çalışmaları”nın ana programlarından biri olan “Sıradışı Düşünme Becerileri” dersi kapsamında; 4-14 yaş arası toplam 77 üstün zekalı öğrenciye nasıl bir dünya istedikleri soruldu. 2 haftalık süreç sonrası, projeye emek veren öğrenciler içerisinden 33’ünün geliştirdiği fikirler değerlendirmeye alındı.

1453295097_DuPont_T__zder_At__lyeler_1 1453295098_DuPont_T__zder_At__lyeler_4 1453295114_DuPont_T__zder_At__lyeler_3

Projeler, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden; İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nin akademisyenlerinden oluşan proje değerlendirme kuruluna aktarıldı. Projelerin kurul tarafından temel kriter olarak belirlenen maliyet, süre, kalıcılık, gerçekçilik, başarı olasılığı ve yan etkilerin niteliği kapsamında değerlendirmesiyle 10 yaratıcı fikir belirlendi. TÜZDER atölye çalışmalarının son haftasında proje sahibi öğrenciler ödüllendirildi. Gerçekleştirilen ödül töreninde öğrenciler, projelerini anlatma imkanına da sahip oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, DuPont ve TÜZDER tarafından belirlenen, öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunacak zeka geliştirici oyunların sahibi oldu. DuPont, yarışmada dereceye giremeyen ve yarışmaya katılamayan öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla gerekli materyallerin sağlanmasına katkıda bulundu.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz