Ana Sayfa Haber Kuraklığa dayanıklı arpa tohumu ıslah edecek

Kuraklığa dayanıklı arpa tohumu ıslah edecek

0
747
Kuraklığa dayanıklı arpa tohumu ıslah edecek

Tekfen Tarım, Avrupa – Akdeniz bölgesinde azalan su kaynakları nedeniyle ortaya çıkabilecek kıtlık riskine karşı, AB bünyesinde desteklenen, kuraklığa dayanıklı arpa tohumu ıslahı projesinde yer alan tek Türk firması oldu.

Akdeniz Bölgesi Araştırma ve İnovasyon Ortaklığı (The Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area – PRIMA), tarımsal gıda sistemlerinin sürdürülebilirliği için yeni bir proje başlattı. Arpa Genetik Çeşitliliği Projesi kapsamında, kuraklık temelli olası kıtlıkla mücadele için, susuzluğa dayanıklı arpa tohumu ıslahı üzerine uluslararası bir çalışma yapılacak.

PRIMA kapsamında gerçekleştirilecek projede Tekfen Tarım Adana Agripark Ar-Ge Merkezi Tesisleri dışında, 6 farklı ülkeden Üniversite ve araştırma enstitüleri bulunuyor.

İnce: “Tekfen tarım uluslararası gücünü gösterdi”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce, sadece akademik ve araştırma kuruluşlarının yer alabildiği ve sonuçları itibariyle Avrupa kıtasının tamamını olumlu yönde etkileyebilecek bir çalışmada tercih edilmelerinin çok önemli olduğunu söyledi. “Tekfen Tarım Adana Agripark ArGe merkezimiz, global anlamda önemli bir kurum olduğunu bir kez daha gösterdi” diye konuşan İnce, tarımsal gıda sistemlerinin sürdürülebilir hale getirilmesi noktasında, uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti.

İnce, “Ortaklık bünyesinde, bizim dışımızda İtalya, Cezayir, Almanya, Mısır, İspanya ve Tunus’tan akademik ya da araştırma kuruluşları yer alıyor. Her ülkenin, gen kaynaklarının amaca uygun kullanılmasına çok önem veriliyor.Özellikle global ölçekte küresel iklim değişikliği göz önüne alındığı zaman; ileriye dönük olarak, farklı iklim değişikliği senaryolarına göre, farklı ıslah programlarının geliştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz